“Asrın yıkımı” da ders olmadı

“Asrın yıkımı” da ders olmadı
Türkiye’deki çarpık şehirleşme, binaların yapımındaki yetersizlikler 11 ilde “Asrın yıkımı”na yol açsa da iktidar, buna çare bulmak yerine aynı yıkımla sonuçlanacak projelere desteğini sürdürüyor. Çevre, Şehircilik...

Türkiye’deki çarpık şehirleşme, binaların yapımındaki yetersizlikler 11 ilde “Asrın yıkımı”na yol açsa da iktidar, buna çare bulmak yerine aynı yıkımla sonuçlanacak projelere desteğini sürdürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Dilovası sahilinin üç ayrı noktasını fuar, panayır ve festival alanı yapmak için doldurmasına onay verdi. Belediye denizi doldurmak için 501 milyon TL harcayacak.


Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre bakanlık, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iki ayrı “Fuar, Panayır Ve Festival Amaçlı Dolgu Alanı” projesi için çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) süreci başlattığını duyurmuştu. Bakanlık, dün dolgu projelerinde için “ÇED gerekli değildir” kararı verdiğini açıkladı. Bakanlık bu kararı ile denizin doldurulmasında bir sakınca görmediğini ortaya koydu.

ÇED raporlarında yer alan bilgilere göre belediye, Tavşancıl-1 Mahallesi’nin sahil şeridinde bir ve Muallim-2 Mahallesi’nin sahil şeridinde ise iki alanı dolduracak. Belediye, sahil şeridinin üç ayrı bölgesinde toplam 346 bin metrekarelik alanı doldurmak için 501 milyon 893 bin TL harcayacak.