At nerede dağa kaçtı

At nerede dağa kaçtı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddialarının ardından Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in istifasının işleme konulduğunu...

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddialarının ardından Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in istifasının işleme konulduğunu belirtip belediye başkanları listesinden de düşürüldüğünü açıkladı.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi›nin 16 Ocak 2020 tarihli oturumunda alınan kararla, Adalar›da atlı fayton taşımacılığı sonlandırıldı. Belediye, atları satın alarak sahiplendirdi. Türkiye›nin dört bir yanındaki belediyelere teslim edilen atlardan 100›ü 13 Ağustos 2020 ve 18 Ağustos 2020 tarihlerinde Dörtyol Belediyesi›ne hibe edildi.
Üzerinde kaybolmasına karşı çip bulunan atlardan biri, taşınma sırasında telef oldu. Aradan geçen süre içerisinde hibe 99 atın kaybolduğu öne sürüldü.
Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız savcılığa verdiği dilekçede, “Her ne kadar 100 adet atın evrak üzerinde Dörtyol Belediye Başkanı ve belediye memuru tarafından imzalanarak teslim alındığı görülse de Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ve belediyemiz tarafından fiziki olarak teslim alınmamıştır” ifadelerini kullandı.
Fadıl Keskin, MHP’den istifasına ilişkin olarak, “Partime zarar gelmesin diye istifa ettim” değerlendirmesini yaptı.
Keskin şunları kaydetti:
“Atların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır. İnsanların attan sucuk yapmaya ihtiyacı yok. Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı. Kaymakamlık da bunu soruşturuyor.”