ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan

ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan
Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin oluşturduğu ‘Ata İttifakı’ ilan edildi. MHP’nin eski Milletvekili Sinan Oğan ittifakın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Oğan “Yılmayacağız...

Zafer Partisi, Adalet Partisi, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi’nin oluşturduğu ‘Ata İttifakı’ ilan edildi. MHP’nin eski Milletvekili Sinan Oğan ittifakın cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandı. Oğan “Yılmayacağız mücadeleye devam edeceğiz. Hep birlikte zafere gideceğiz” dedi.
DOĞRU PARTİ AYRILDI
İttifakta yer alan ancak Cumhurbaşkanı adayı çıkarmanın muhalefette bölünmeye neden olacağını açıklayan Doğru Parti, Cumhurbaşkanı adayının açıklanmasının ardından ittifaktan ayrıldığını duyurdu. Genel Başkan Rifat Serdaroğlu “Varılan ilkeler dışında son anda Oğan aday gösterilmek istendi” açıklamasını yaptı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı’nı hedef aldı. Özdağ “Ata İttifakı’nda bir araya gelen bizler, Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliğiyle geleceğe doğru yürümek için yola çıktık. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir üniter devlet olduğundan hareketle asla taviz vermeyeceğiz. Türkiye’nin tarikat ve cemaatler arasından paylaştırılan kurumları iktidarımızda geri vereceğiz. Soygun ve talan düzenini durduracağımıza, suçlulardan hesap soracağımıza dair sözümüzü veriyoruz” dedi.
Sinan OĞAN: HER ŞEY TÜRKLÜK İÇİN
Cumhurbaşkanı adayı Oğan ise konuşmasında “Bugün burada toplanan kalabalık yörük çadırının ateşini yakmıştır. Bu ateş tüm Türkiye saracaktır. Her şey Türklük için. ‘Ben Türk’üm hakkımı çiğnetmeyeceğim’ diyeceğiz yorulmayacağız, çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Partilerin ittifak protokol metninde bir süre daha Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne devam edileceği, bir süre sonra parlamenter sisteme geçileceği, Türkiye’den mültecilerin gönderileceği belirtildi.