Ataşehir Belediyesi’nde operasyon

Ataşehir Belediyesi’nde operasyon
İstanbul Ataşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen iki farklı ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında aralarında üç belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. 'Şüpheli' sıfatıyla...

İstanbul Ataşehir Belediyesi'ne yönelik yürütülen iki farklı ihaleye fesat karıştırma soruşturması kapsamında aralarında üç belediye başkan yardımcısının da bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı. 'Şüpheli' sıfatıyla Ataşehir Belediye Başkanı CHP’li Battal İlgezdi'nin de ifadesine başvurulması bekleniyor.

Edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında eş zamanlı operasyonlarda aralarında Ataşehir Belediyesinde görevli iki belediye başkan yardımcısı ile olay tarihinde Ataşehir'de mimarlık görevi yürüttüğü belirtilen ancak şu an Kadıköy Belediyesi'nde

başkan yardımcılığı yapan kişiyle birlikte toplam 28 kişi gözaltına alındı.

İDDİA 10 YIL ÖNCESİNE AİT

Ataşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "Belediyemizde yapılan bütün ihaleler başta Sayıştay olmak üzere ilgili merciler tarafından denetlenmiş, herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmamıştır" ifadesi yer aldı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 10 yıl önce, 2013 yılında yapılan 2 farklı ihale dosyası ile ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedilen açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

“Bu soruşturma dosyalarından, mobilya ihaleleri konulu soruşturma dosyası, daha önce İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme ve soruşturmalar ile yargılamalar neticesinde soruşturma izni verilmemesi ve mahkemeler nezdinde beraat kararlarıyla sonuçlanmıştır.

Soruşturma konusu olan diğer dosya ise billboard ihalesi hakkında olup, söz konusu ihale 2013 yılında yapılmış, Sayıştay denetiminden geçmiş, kamu zararına ilişkin eleştiri ya da mevzuata aykırı herhangi bir tespit de yapılmamıştır. Ayrıca, 2022 yılında yapılan şikâyet üzerine İçişleri Bakanlığı’nca ön inceleme konusu yapılmıştır. Dosyanın soruşturması halen devam etmektedir.”