Atatürk Orman Çiftliği’nin yapılaşmaya açılmasına yargı ‘dur’ dedi

Son Güncellenme Tarihi: Aralık 14, 2021 / 14:58

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin askeri alan olarak yapılaşmaya açılmasına izin vermedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın itirazını reddeden mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını onayladı.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, Etimesgut’ta tarımsal üretim alanı olan Atatürk Orman Çiftliği Birinci Derece Doğal ve Tarihi Sit Alanı’nın “askeri alan” olarak yapılaşmaya açılmasına izin vermedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Anakara 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına itirazını değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi, yürütmeyi durdurma kararının yasaya aykırı olmadığını belirterek Bakanlığın itirazını reddetti.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, kararın daha önce iki kez yargıya taşındığını ve iki kez yürütmeyi durdurma kararına rağmen Milli Savunma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yapılaşmada ısrar ettiğini belirtti. Candan, “Üst mahkeme itirazı reddederek, yapılaşma ısrarına geçit vermemiştir. Atatürk Orman Çiftliği alanları halka emanet edilmiştir, kamusaldır halka kapalı olamaz” açıklamasını yaptı.
Candan, “Özel Kuvvetler Komutanlığı başka yerde konuşlansın. AOÇ halkındır” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top