Ata'ya saygı seli

Ata'ya saygı seli
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 83. ölüm yıldönümünde saat 9’u 5 geçe Türkiye genelinde devlet erkanı ve vatandaşlarca törenler, sirenler, kornalar ve saygı duruşuyla anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Türkiye’nin ‘kalbi’...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 83. ölüm yıldönümünde saat 9’u 5 geçe Türkiye genelinde devlet erkanı ve vatandaşlarca törenler, sirenler, kornalar ve saygı duruşuyla anıldı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Türkiye’nin ‘kalbi’ durdu.

Boğaz Köprüsü'nde 9.05'te vatandaşlar saygı duruşu için trafiği durdurdu

Dolmabahçe'de 10 Kasım

On binler Anıtkabir'e akın etti

Kimisi toplu taşımada, kimisi iş yerinde, kimisi sahilde

Trabzon'da Atatürk Köşkü önünde anaokulu öğrencileri şiir okudu

DEVLET ERKANI ATATÜRK’ÜN HUZURUNDA 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk, ölümünün 83. yılında bütün yurtta ve dış temsilciliklerde düzenlenen törenlerle anıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Anıtkabir’deki törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kabine üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar yer aldı.

Erdoğan, ay yıldızlı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktıktan sonra Büyük Önder’in öldüğü saat olan 9.05’te saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi, müstevlilerin emellerine dahil olan bedhahlara rağmen büyütmeye, kalkındırmaya, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi başta olmak üzere her alanda elde ettiğimiz tarihi başarılarla 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin bekasına, necip milletimizin birliğine, dirliğine ve kadim değerlerine kastedilmesine asla izin vermeyeceğiz” mesajını yazdı.

CUMHURİYET ANITI’NDA TÖREN

İstanbul Taksim’deki Cumhuriyet Anıtı’nda da Atatürk’ü anma töreni düzenlendi. Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu.

AKM VE GALATA KULESİNE ATATÜRK SİLÜETİ

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde dün akşam Galata Kulesi ve Atatürk Kültür Merkezi’nde ışık gösterisiyle anıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen ve Atatürk’ten görsellerin yansıtıldığı ’10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma’ etkinliği vatandaşları duygulandırdı.

AKM Tiyatro Salonunda etkinlikler kapsamında Atatürk’ü anma programı da düzenlendi.