ATİBA’YI GÖRDÜNÜZ MÜ?

ATİBA’YI GÖRDÜNÜZ MÜ?
38 yaşındaki bu genç adam 2021-2022 sezonunun açılış maçında kolunda hem kaptanlık hem de şampiyonluk pazupandı ile sahaya çıktığında, kimileri meseleye “acaba?” demenin sersemliğini yaşıyordu.Atiba için erken öten...

38 yaşındaki bu genç adam 2021-2022 sezonunun açılış maçında kolunda hem kaptanlık hem de şampiyonluk pazupandı ile sahaya çıktığında, kimileri meseleye “acaba?” demenin sersemliğini yaşıyordu.
Atiba için erken öten horozlar, kendilerince son 15 dakikayı münasip görmüş, 90 dakikaya kuvvetinin yetemeyeceğini düşünmüşlerdi.

Ve fakat bu delikanlı da olanların farkındaydı. Orta sahaya adeta bombardıman gibi yapılan transferler karşısında moralini bozmamış, son derece makul bir rakama imzaladığı sözleşmesine rağmen, Beşiktaş ve ‘Atibasızlığı’ en evvel aklından çıkarmış bir profesyoneldi sahadaki güzel adam.
Küsmeyen, sakatlanmayan, alınmayan, kibirlenmelere aldırmayan, koşmaktan, açıkları kapatmaktan bıkmayan, sahada formanın her örgüsünü teriyle tanıştırmadan soyunma odasına gitmeyen bu genç adam, dün izlemeye doyulamayan bir oyunla hepimize “Hoş geldiniz” dedi ve ekledi “Ligimiz kaldığı yerden devam ediyor.
Süleyman Bey’in, Türk futbolunun onuru, futbolcu, yönetici, başkan ama en önemlisi bir beyefendi olarak, herkese örnek olması gereken zarif insan Seba’nın ölümünün 7. Yıl dönümüne denk gelmişti bu maç. Nurlar içinde uyusun, rahmet olsun.

Onun bu güzel günleri görmesini ne çok isterdi Beşiktaş’ın kartal ruhu. Kenarda Sergen, sahada Atiba ve Necip. Bir güzel kadeh kaldırırdı eminim, o güzel gözleriyle Beşiktaş için.
Sezona dair büyük laflar etmeye gerek yok. Atiba’nın sahici oyunu, görkemli sadeliği, içten bağlılığı, dayanılmaz disiplini, sarsılmaz inancı damga vurdu dün geceye.
Futbol oynamak isteyen, bundan medet, gelecek uman, oynarken ne yaptığının farkında olmayanların omzuna dokunuştu aynı zamanda Atiba’nın yaptığı.

Atiba’yı anlamayanların, attığı golde ‘Orada ne işi var’ sorusuyla zihinlerini daha önemli meseleler varken meşgul etmelerine diyecek bir şey yok elbette. Ama 38 yaşındaki bu adam, “Hayat yeterince uzun ama yaşamak için çok kısa” diye bağırdı durdu 70 dakika boyunca.
Attığı pasların yüzde 90’ında isabet sağlayan, ara pası verme rakamlarında Rosier’in sadece bir pas gerisine düşen (Rosier 90 dakika oynadı, Atiba 70) “Ben daha çok oynarım, yeter ki siz oynamayın” diyor, arkasından gelenlere hayatın da futbolun da dersini veriyordu.
Umarım izlemişsinizdir.