Atilla Peker ifade verdi: Kutlu Adalı’yı öldürmek için Korkut Eken’le Kıbrıs’a gittik

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 26, 2021 / 09:03

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker, Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesine ilişkin bildiklerini anlatmak amacıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verdi.
Peker dilekçede, gazeteci Kutlu Adalı’yı öldürmek için eski MİT’çi Korkut Eken’le Kıbrıs’a gittiklerini itiraf etti. Peker, Eken’in kendisine silah verdiğini ve susturucunun nasıl kullanıldığı öğrettiğini belirtti, Eken’in İstanbul’da daha sonraki görüşmede kendisine, “Atilla biz Kıbrıs işini hallettik biliyor musun’ dediğini aktardı.
1996 yılında abisinin kendisine Eken’le Kıbrıs’a gitmesi gerektiğini söylediğini belirten Peker, “polis ve askerlerimizi şehit eden terörist kişilerin öldürülmesi gerektiğini söylediler” dedi.
Peker, Kıbrıs’ta Sivil Savunma Daire Başkanlığı’na gittiklerini, Kurmay Albay Galip Mendi ile tanıştığını ve silahı oradan aldığını anlattı. Peker, suikast için beyaz bir Toros’la Adalı’nın evinin çevresinde keşif yaptıklarını söyledi, çıkan “aksilikler” üzerine Türkiye’ye döndüklerini anlattı.
NE OLMUŞTU?
Atilla Peker, hakkında yapılan ruhsatsız silah bulundurma ihbarı üzerine gözaltına alındı, önceki gün adli kontrolle serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı Soylu ise Peker hakkındaki soruşturmanın Adalı suikastından açılması gerektiğini söylemişti.
Sedat Peker ise kardeşinin gözaltında Adalı hakkında ifade vermek istediğini ancak kayıtlara geçmediğini iddia etti, ardından ifade vermeye gideceğini duyurdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top