Atilla Peker ifade verdi

Atilla Peker ifade verdi
Gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in “şüpheli” sıfatıyla savcılıkta verdiği ifadesinin ayrıntıları belli oldu.AA’nın haberine...

Gazeteci Kutlu Adalı cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında suç örgütü elebaşı Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’in “şüpheli” sıfatıyla savcılıkta verdiği ifadesinin ayrıntıları belli oldu.
AA’nın haberine göre ifadesinde, yaklaşık 10 ay önce aile toplantısına giderken iki defa çok ciddi takip edildiğini ve öldürülebileceğini düşündüğünü öne süren Atilla Peker, “Bu takip işlemlerini de Mehmet Ağar ve ekibinin, kardeşim Sedat Peker ile olan husumetinden dolayı yaptırmış olabileceğini düşündüm ve hatta bu hususta emin olduğum için bu konuyu açıklama gereği duydum.” ifadelerini kullandı.
Atilla Peker, 1996 yılında kardeşi Sedat Peker’in telefon ile arayarak Ankara’ya gelmesi istemesi üzerine İstanbul’dan Ankara’ya gittiğini anlattı.
Sedat Peker ve Korkut Eken’le Ankara’daki otelde buluştuklarını dile getiren Atilla Peker, Eken’in “Kıbrıs’ta öldürülmesi gereken insanlar var” dediğini ancak isim telaffuz etmediğini aktardı. Sonraki gün Eken’le birlikle KKTC’ye uçtuklarını anlatan Peker, Eken’in Mustafa isimli bir kimlikle uçağa bindiğini söyledi. Lefkoşa’da bir otelde kaldıklarını ifade eden Peker, Eken’in yanında bond çanta olduğunu, Ankara’dayken Eken’in kendisine Jeriko isimli bir silah verdiğini söyledi. Peker, Kıbrıs’ta Adalı’nın evini gözetlediklerini, evin kalabalık olması ve başka gerekçelerle cinayetin işlenemediğini ve Türkiye’ye döndüklerini söyledi. Peker, Eken’in sonradan kendisine “Seninle gittiğimiz işi hallettik” dediğini aktardı.