Atm kullanamayan banka yöneticisi

Atm kullanamayan banka yöneticisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kamu bankalarının yönetim kurullarına yapılan atamaları eleştirdi liyakat vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu özellikle aldığı madalyalar ve ortaya koyduğu başarılarla Türkiye’ye gurur...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kamu bankalarının yönetim kurullarına yapılan atamaları eleştirdi liyakat vurgusu yaptı. Kılıçdaroğlu özellikle aldığı madalyalar ve ortaya koyduğu başarılarla Türkiye’ye gurur yarattı dediği milli güreşçi Hamza Yerlikaya’dan görevi bırakmasını istedi. Kılıçdaroğlu “Yerlikaya’nın maddi sıkıntısı varsa başka türlü çözülebilir, biz de yardım edebilir, kampanya açabiliriz” dedi. Kılıçdaroğlu son dönemde yapılan atamaları eleştirirken “Bankalara öyle adamlar atadılar ki ATM’de zor para çekiyorlar. Devleti arpalık olarak kullanmayacaksınız arkadaşlar, yazıktır” diye konuştu.
CHP lideri, “Üniversite mezunu nice insan evine ekmek götüremiyor, babalarının ellerine bakıyorlar. Kendilerine gelince Amerikalarda dünyalıklarını yaptılar, saraylarda oturuyorlar. Lafa gelince Müslümanız diyorlar. Müslüman harama el uzatmaz! Kul hakkı yemez! Yandaşa her taraftan para yağıyor, vatandaşa ‘Covid-19 var bize para ver’ diyorlar. Evine ekmek götüremeyen milyonlar var.” ifadesini kullandı.

‘ARTIK KİMSE LİYAKATTEN BAHSEDEMEYECEK’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu kamu bankalarına yapılan atamaları eleştirdi. Davutoğlu Bu atamalardan sonra artık kimsenin liyakatten bahsedemeyeceğini belirterek, “Bir alanda en iyi olmak diğer alanda da en iyi olacağı anlamına gelmez. Maalesef kamu bankalarının mevduatının kullanımı bankacılık sisteminden bihaber insanların elindedir” dedi.

DEVA partisi: Yerlikaya ve Şahin’e istifa çağrısı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yazılı açıklama ile hem milli güreşçi Yerlikay’nın hem de RTÜK Başkanı’nın bankadaki yönetim kurulu üyeliğinden istifasını istedi. Yapılan yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’a RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ise Halkbank’a yönetim kurulu üyesi olduğu anımsatıldı ve “Kurumsal hafıza önemli ölçüde tahribata uğramıştır. Keza diğer kurumlarda olduğu gibi kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliği ve üst kadro görevleri sadece kadrolaşma olarak görülmekte; bankacılık formasyonu ve donanımı bulunmayan, Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında bilgi ve tecrübe sahibi olmayan kişiler tarafından yürütülmektedir” ifadesi kullanıldı. Açıklamada Yerlikaya ve Şahin istifaya davet edildi.