ATV için şikayet çok ama inceleme yok

ATV için şikayet çok ama inceleme yok
İktidar yanlısı kanalların RTÜK tarafından korunduğunu açıklayan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, son altı ay içinde 89 bin 987 kez şikayet edilen ATV’ye ait bir tek dosyasının dahi görüşülmediğini söyledi.Hazırladığı raporu...

İktidar yanlısı kanalların RTÜK tarafından korunduğunu açıklayan RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, son altı ay içinde 89 bin 987 kez şikayet edilen ATV’ye ait bir tek dosyasının dahi görüşülmediğini söyledi.


Hazırladığı raporu açıklayan RTÜK üyesi İlhan Taşçı, en çok şikayet edilen kanalın ATV olduğunu belirtti. Rapora göre, bu yılın ilk ayında ATV hakkında RTÜK’e 89 bin 987 şikayet yapıldı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ATV kanalının hamisi, koruyucusu gibi davrandığını söyleyen Taşçı, “ATV’ye dokunulmazlık zırhı giydirildi” dedi.


Taşcı’nın verdiği bilgiye göre, Ocak - Haziran döneminde ATV için yapılan şikayetlerde Müge Anlı ile Tatlı Sert programları ilk sırada yer aldı.Müge Anlı’yla ilgili şikayetlerin incelemeye bile alınmadığını belirten Taşçı, “Bir kanal son altı ayda en çok şikâyet edilenler sıralamasında birinci oluyor ve hakkında tek bir rapor dahi düzenlenmiyor. Bunun adı denetim değil, yandaşını koruyup kollamaktır.” dedi.