Avcı ayna tuttu!

Trabzonspor, Ziraat Türkiye kupasında Boluspor ile karşı karşıya geldi. “Hamle şansım az” diyen Teknik Direktör Abdullah Avcı kulübe bekçilerinin tamamını sahaya sürdü. Berat Ayberk Özdemir’in dışındaki oyuncular ise ya şans bulamayanlar ya da arasıra kulüben çıkıp oyuna katkı veren isimlerdi. Yedek kulübesine ise şans vereceği, oyunun akışına göre hamle yapacağı isimleri oturttu. Teknik direktör Avcı böyle bir kadroyu birkaç nedenle sahaya sürmüş olabilir. Yönetime “elimde bunlar var, izleyin, ligde takıma güç verirler mi vermezler mi siz de görün!” dedi. Oyuncularına ise “Buyurun sahaya, kendinizi kanıtlayın!” Niyet okumak gibi olacak ama aslında “kupada nereye kadar gidersek!” anlayışı hakimdi. Bu düşünceyle ikinci yarı için kadroda düşündüğü oyunculara şans verdi. Kim hazır, kim yatmış! Kim “ben bihazırım” diyecek. Abdullah Avcı’nın böyle bir hamle yapacağını taraftar sezmiş olmalı ki karşılaşmaya ilgi de azdı..

Trabzonspor oyun kontrolünü ele alsa da ilk yarıda Spor Toto 1.lig takımı Boluspor karşısında istediği golü ve pozisyonları bulamadı. Bir alt ligde mücadele eden takım Süper Lig liderine karşı iyi motive olsa da karşısındaki takımda fiyatları yabana atılmayacak oyuncular Koita, Yunus Mallı, Berat, Yusuf Sarı ve Siopis gibi isimler sahada yer aldı. Bu oyuncular da takım oyununa hareket getiremedi. İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

Avcı, oynanan oyundan memnun olmamalı ki ikinci yarıya iki oyuncu değiştirerek başladı. Berat’ın yerine Peres, Yusuf Sarı’nın yerine Bakasetas’ı sahaya sürdü. Bu değişikler bordo mavililerin oyuna golle başlamasını sağladı. Suskun golcü Koita’nın golle tanışması için tüm takım seferber oldu. Serkan’ın pasında Bakasetas şık bir asistle “al da at” dedi. Gole bu oyuncudan çok takım arkadaşları sevindi. Avcı, sakatlanan Serkan Asan’ın yerine Dorukhan Toköz’ü aldı. Trabzonspor’un oynadığı futbol ile ne stadyuma desteklemek için gidene ne de ekranları başında izleyenlere keyif verdiği söylenemez. Avcı kulübesinin durumunu herkese gösterdi. Şu bir gerçek ki bu oyuncular kupayı zor taşır. Ayrıca eldekilerden devre arası pazarına çıkacak çok oyuncu var. Avcı’ya söylenecek söz şu olabilir: Bu oyuncular hangi takımla çalışıyor? Boluspor karşısında şans bulanlardan takımın gücüne güç katacak oyuncu sayısı üçü geçmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi