Avcı farkını farkeden var mı?

Kayserispor ile Trabzonspor müsabakası, haftanın en merak edilen mücadelelerinden biriydi. İki takım da kötü gidişe dur demek için teknik adam arayışına gitmiş. İki teknik adam da yeni takımlarının futbol kalitesini artırmak için iddialı biçimde görev aldı.
Ligin 12. haftasında tercih ettikleri kadrolar ve uygulamalarına baktığınızda; Ev sahibi takımın kalesinde zorunluluktan 18 yaşında genç bir kaleci yer aldı. Bordo mavililerde ise teknik direktör Abdullah Avcı, Serkan’ı kulübeye çekip kart cezası dolan Pereira’ya, ofansta ise sabır taşı çatlatan Afobe’nin yerinde Diabate’ye şans verdi. İlk yarıda Diabate, Afobe’yi aratmadı! Pereira sadece hırçınlığıyla kendini gösterdi, ikinci sarıdan hakemin abartılı hoşgörüsüyle kurtuldu.
İlk yarıda Trabzonspor adına akıllarda kalan fazla bir şey yok. Ekuban‘ in kaleci Doğan’da kalan bir kafası var. İlk yarıda daha çok topa sahip olan ve oyunu yönlendiren taraf ev sahibi takım Kayserispor oldu. Kaleci Uğurcan’ın kurtardığı, Marlon’un çizgiden çıkardığı pozisyonlar akıllarda kaldı. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse Samet Aybaba takımına farkındalığını futbol olarak hissettirmiş. İlk yarıda bunu gördük. Bu sınırlı kadrosu ile rakibini terletti. Bordo mavililer 18 yaşındaki kaleciyi rahatsız etmedikleri gibi korku bile salamadılar!! Doğan hayatının en rahat maçını oynayarak güven kazandı..
Teknik Direktör Abdullah Avcı tehlikeyi sezmiş olmalı ki 2. yarının başında iki hamle birden yaptı. Kaptanlık pazubantı taşıyan ve sarı kartı bulunan Pereira’nın patlamaya hazırım pimi çekilmiş el bombası olduğunu gördü. İlk yarıda hakemin bu oyuncuyu atmayarak bu şansı kendisine verdiğini hissetmiş olmalı. Genç oyuncu Serkan Asan’ı oyuna aldı. Diabate cephesinde değişen bir şey yoktu. “Benim oyunda ne işim var. Kulübede iyiydim!” der gibiydi. Avcı bu oyuncuya 45 dakika sabretti. Diabate’nin yerine Afobe’yi aldı. Eskiden tekmeye kafa atan oyuncu vardı. Şimdi ise topu görünce yere yatan oyuncu tipleri çoğaldı..
Bahaneler çok olur. Savunma yapıyoruz. “Savunma yapmayı öğrendik sıra ofansa geldi” söylemleri zaman kazanma gayretidir. Kayseri sezon başından bu yana rakip kaleye en çok şutu bu müsabakada attı. Tam 7 şutu kaleyi buldu. Kimse kendini kandırmasın. Takım üzerinde kendini hissettirmek tam da Samet Aybaba’nın oynattığı futboldur. Trabzonspor cephesinde değişen bir şey yok. Avcı” Al birini vur diğerine” dercesine yönetimin yaptığı transferleri tek tek gösteriyor. Birileri görsün diye gözüne sokuyor. Futbolcu olarak oyuna katkı yok. Teknik adamın takıma verdiği bir futbol lezzeti yok.
Bahane ararsan çok bulunur. Ara transfer sezonu geliyor, gerekli takviyeler yapılacak!! Yenilere bir bakın, Marlon, Vitor, Edgar, Baker, Diabate, Afobe hiçbirinde takıma katkı sağlayacak bir gelişme yok. Bilal’ın bulduğu şansı kim buldu? Oyuna giren Yusuf Sarı’ya ne demeli? Neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor.
Züğürt teselline sarılabilirsiniz. Avcı ile 4 maçta 8 puan alındı. Yenilgi yok.
Şimdi o kritik soruyu soralım.
Avcı ve Aybaba ikisi de yeni göreve geldi. Hangisi takım üzerinde futbolu ile fark ettirmiş? Ya da şöyle soralım; Avcı’nın farkını farkeden var mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi