Avcı Trabzonsporlu oldu!

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 28, 2021 / 11:43

Trabzonspor ile Başakşehir arasındaki müsabaka iki takım açısından da önemliydi! Zira geçen sezon şampiyonluk için yarışmışlar ipi Başakşehir göğüslemişti. Zi̇raat kupasını Bordo Mavili takım kazanınca Süper Kupa Finali bir anlamda rövanş maçı oldu.
İki takım da bu sezon ligin ilk yarısında istediğini alamadı. Hayal kırıklığı yaşadı. Başakşehir’in başında yıllarca şampiyonluğu kıl payı kaçıran teknik direktör Abdullah Avcı’nın bordo mavili takımın başında bir finale noktayı koyup koyamayacağı merak konusuydu. Avcı Trabzonspor’un müzesindeki kupalara Newton gibi adını yazdırabilecek miydi? Sonuçta Finali taçlandırıp müzedeki kupaların üzerine adını yazdırdı. Kısaca Avcı artık Trabzonsporlu oldu.. Ayrıca Avcı kariyerindeki ilk kupasını da aldı.
İki takım da müsabakaya kontrollü başladı. Kar yağışına ayak uyduran bir futbolu tercih ettiler. Trabzonspor rakibine oranla daha net pozisyonlara girdi. Berat ve Nwakaeme uzaktan şutları ile kaleyi yoklarken Djaniny azıcık golcülüğüne ustalık ekleyebilse ilk yarıda tabelayı değiştirmesi mümkündü. Golü bulamayan Trabzonspor orta alanda ikinci Abdülkadir’ini kaybetti. Ömür’den sonra Parmak’ın da sakatlanması takımda keyifleri kaçırdı. Orta sahanın gaz teli ve vites kolu kırıldı! İlk yarıda faullerle oyunun sık sık kesilmesi soğuk olan havada futbolu ayaza çektirdi! 45 dakika golsüz bitti..
Sayısal olarak takımlarda oyuncu fazlalığı olsa da verimli ve katkı veren sayısı hayli sınırlı. Hızlandırılmış ligde ve kupada oynanan maçlarda yükün fazla düştüğü oyuncularda sakatlıklar artmaya başladı. Pandemi nedeniyle sıkıntı çeken oyunculara kart cezası, ağır saha ve zemin koşulları eklenince takımlar için sıkıntılı haftalar başladı. Sakatlanan oyuncuların yerini pahalı transferlerle doldurmak mümkün. Bu ekonomik koşullarda ise imkansız gibi..
İkinci yarı hızlı başladı. Trabzonspor, Başakşehir savunmasının hatasını Djaniny’nin kafası ile golle noktaladı. VAR kararı ile verilen penaltı skoru eşitledi. Epureanu ikinci sarı kartla oyundan atılınca oyunda dengeler değişti. Hakem kararlarının çok konuşulacağı bir final izledik. Verilen ve verilmeyen penaltılardan tutun, gösterilen kartlara kadar. Hakem kararları o kadar ileri gitti ki yedek kulübeleri savaş alanına döndü. Ekuban’ın attığı golle Trabzonspor Süper Kupayı müzesine taşıdı.
Kupa süper, futbol ve yaşananlar sıradan olsa da Süper Kupa ile kışın ayazında ısınan taraf Trabzonspor oldu..

Cevat Kol

1965 yılında Trabzon’un sürmene ilçesinde doğdu. 1982 yılında Trabzon Endüstri Meslek lisesini bitirdi. 1983 yılında Kuzey haber gazetesinde meleğe adım attı. Haber,Fotoğraf ve Röportaj dallarında 20’ye yakın ödül aldı. 1987 yılında Sabah gazetesinde Ulusal basına adım attı. 1998 yılında Star gazetesine transfer oldu. 2007 yılında ise eski yuvasına geri dönerek Sabah ve Fotomaç’ta spor muhabiri olarak görevine devam etti. Halen bu görevi sürdüren Cevat Kol 2011 yılında ise Tsyd Trabzon şube başkanlığına seçildi. Nuray hanımla evli olan Kol’un iki erkek ve bir kız 3 çocuk babası.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top