Avcı’yı Uğurcan kurtardı...

Trabzonspor’un ilk maçta oynadığı futbol ve elde ettiği skor teknik direktör Abdullah Avcı’yı çok memnun etmiş olmalı ki sahaya sürdüğü ilk 11 üzerinde hiç tasarrufta bulunmadı. Genç dediğimiz 21 yaşındaki sol bek Faruk Can kulübede gece nöbeti (!) için yer alınırken, 32 yaşındaki sol bek İsmail Köybaşı kulübe alışkanlığı kazanıp motive edilmesi (!) için kadroya dahil edildi. İnsan kırk yıl düşünse aklına gelmez. Bir komutan güvenmediği askeri ile savaşa gider mi?
Avcı’nın Molde karşısında sahaya sürdüğü kadrodan şunu anladım: İlk maçta oynanan futboldan memnun, skordan memnun eleştiriler dikkate alınacak türden değil. Türkçe meali de şu; siz ne kadar konuşursanız konuşun, eleştirseniz eleştirin bu takımın patronu benim. Ben ne dersem o..
Haklı..
İşler iyi gittiği sürece kimse laf diyemez. İşler kötü gidince bu takım ne Başakşehir taraftarına benzer ne de Beşiktaş! Benden söylemesi Abdullah hocam..
Bu şehirde 75 yaşında maçı ekrandan izleyen ninem bile futboldan anlar. Oyuncuyu tanımaz ama giydiği forması ile kitap yazar.
UEFA Konferans Ligi 3. Turu rövanş müsabakasında Molde karşısında başlama vuruşu ile birlikte rakip kaleye oyunu yıkan Trabzonspor erken gol bulup rakibinin sinir uçları ile oynamayı planladı. Nwakaeme, Djaniny, Gervinho, Hamsik ve Bakasetas gibi ayaklarla ev sahibi takım kalesini abluka altına aldı. Direkten dönen topu göz önüne alırsak istediği gole de yaklaştı. Bordo mavili takımın oyun planları içinde “duran top” ilk sıradaydı. İlk maçta olduğu gibi kazanılan korner ve serbest vuruşlarla Molde kalesinde gol aradı. Ev sahibi takım ilk maçtan ders çıkarmış olmalı ki daha iyi alan kapatıp rakibine top kullanma şansı vermedi. İlk yarıdan gol sesi çıkmadı..
İkinci yarıya iki takım da aynı kadroları ile başladı. Duran topla maçı kazanma planı yapan bordo mavililer istediği golü Bakasetas’ın korneri ile buldu. Edgar Le dokundu gol geldi. Trabzonspor kazandığı golün sevincini yaşamak için oyunu soğutma duygusuna geçti. Teknik direktör Abdullah Avcı 80. dakikada önce Yusuf Sarı ve Yunus Mallı hamlesini yaptı. Rakibin iki korkulu rüyası Gervinho ve Djaniny dışarı alındı. Avcı bunu hep yapıyor. Takımına nefes aldırmak isteyen Avcı iki hamlesi ile rahatlayacağı yerde saç baş yoldurdu. Yusuf Sarı azıcık dikkatli olsa rahatlayacakları o ikinci gol bulunur tur gelirdi. Golü koruma iç güdüsü ile savunmaya çekilen Trabzonspor ilk maçtaki üç gole benzer 4.golü de yiyerek karşılaşmayı uzattı. Taktik ağırlıklı iki oyuncu değişse maç bitecek!! Onu bile yapamadılar.
Uzatma dakikalarında daha ilginç şeyler oldu. Teknik direktör Avcı Serkan Asan’ı çıkarıp İsmail Köybaşı’yı oyuna aldı. Şaşırmamak mümkün değil. Şeytan üçgeni Gervinho, Djaniny’den sonra Nwakaeme’yi de oyundan aldı. Hamsik’i de eklersek bu takım sıradan bir takım oldu..Rakibin oyun içinde rahatlamasını böylece sağladı. Turu geçen tarafı penaltılar belirledi. Uğurcan, Avcı’nın hatasını telafi etti. Bu kadar hatanın yapıldığı müsabakada tur geçildi ama Trabzonspor taraftarı 5 yıl yaşlandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi