AVM’lerde 60 markadan mağaza açmama kararı

AVM’lerde 60 markadan mağaza açmama kararı
Normalleşme adımlarının atılarak birçok işletmenin açıldığı 1 Haziran tarihi itibarıyla alışveriş merkezleri ile markalar arasında kiralardan kaynaklanan gerilim yeniden ortaya çıktı. Bazı AVM’lerde kirada indirim konusunda...

Normalleşme adımlarının atılarak birçok işletmenin açıldığı 1 Haziran tarihi itibarıyla alışveriş merkezleri ile markalar arasında kiralardan kaynaklanan gerilim yeniden ortaya çıktı. Bazı AVM’lerde kirada indirim konusunda anlaşmaya varamayan 60’a yakın perakendeci, tepki amaçlı mağazalarını açmama kararı aldı.
Bu sorun özellikle yabancı yatırımcıların sahibi oldukları AVM’lerden dördü, Forum İstanbul, Gaziantep’teki Primemall, Bodrum Midtown ve Forum Denizli olarak öne çıktı.
Yaşanan sorunların çözümü için devreye girdiklerini söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, ülke genelindeki toplam 436 AVM’nin tamamının, markaların da yaklaşık yüzde 95’inin açıldığını belirtti. Altaş, bu hafta bütün markaların açılacağını düşündüklerini savunurken, perakendeciler ise gelirlerinin durduğunu sabit giderlerin ise devam ettiğini belirterek tedirginliklerinin sürdüğünü anlattı. Kira konusunda anlaşamadıklarını söyleyen perakendeciler, yaşanan sorun nedeniyle ortak tavır alıp mağazalarını 1 Haziran’da açmadıklarını belirtiyor.
Soruna ilişkin konuşan Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, “AVM’lerin büyük bir kısmı önemli bir dayanışma sergiledi. Ancak bazı AVM’lerde bu yaklaşım olmadı” dedi.