AVM’lerde koronadan eser yok

AVM’lerde koronadan eser yok
Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiği bu günlerde, AVM’lerle ilgili Haziran ve Temmuz ayı verileri korkuttu. AYD Başkanı, AVM’lerin Haziran ayında günlük yaklaşık 3 milyon, Temmuz ayında 4...

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının yeniden yükselişe geçtiği bu günlerde, AVM’lerle ilgili Haziran ve Temmuz ayı verileri korkuttu. AYD Başkanı, AVM’lerin Haziran ayında günlük yaklaşık 3 milyon, Temmuz ayında 4 milyon ziyaretçi kabul ettiğini açıkladı.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında kapatılan ve 1 Haziran itibariyle tamamen açılan AVM’lerle ilgili açıklama yapan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, “Ağustos ayında günlük 4,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı bekliyoruz. Ziyaretlerdeki artış beklentimizin üzerinde gerçekleşiyor” dedi.

Gelecek günlerde AVM’lerin güvenli alışveriş noktaları olacağını söyleyen Altaş, “Pandemi öncesine göre rakamlara bakıldığında haziranda giriş sayılarında yüzde 40, cirolarda yüzde 60’ı yakaladık. 1 Temmuz’dan sonraki süreçte giriş sayıları hızla arttı. Pandemi öncesine göre giriş sayılarımızda yüzde 70, cirolarda da yüzde 80’leri yakaladık. Bu seviyelere eylül sonunda ulaşmayı bekliyorduk. Ağustos’ta da rakamlar yükselerek gidiyor” ifadelerini kullandı.

Altaş, bundan sonraki süreçte AVM’lerin kapanması gibi bir durum gündeme gelmezse AVM’lerin sıkı bir toparlanmaya girmiş sayılabileceğini söyledi.