AVM’lere 8 saat sınırı geliyor, çocuk oyun parkları kapanıyor

AVM’lere 8 saat sınırı geliyor, çocuk oyun parkları kapanıyor
ALIŞVERİŞ Merkezi ve Yatırımcıları Derneği, AVM’lerin saat 12.00 - 20.00 arasında açık tutulmasına ve çocuk oyun alanlarının kapatılarak dezenfekte edilmesine karar verdi. Karara AVM’lerin en yoğun saatlerde açık kalacağı...

ALIŞVERİŞ Merkezi ve Yatırımcıları Derneği, AVM’lerin saat 12.00 - 20.00 arasında açık tutulmasına ve çocuk oyun alanlarının kapatılarak dezenfekte edilmesine karar verdi. Karara AVM’lerin en yoğun saatlerde açık kalacağı nedeniyle sosyal medyadan eleştiri yağdı. Koronavirüs salgınına karşı AVM’lerde alınacak önlemlerin değerlendirildiği toplantıda aldıkları kararları açıklayan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, tüm alışveriş merkezlerimizde dezenfektasyon çalışmalarından, çalışanlara, maske tedariğine kadar geniş çaplı önlemler alındığını söyledi. 

8 SAATE DÜŞTÜ

Altaş, halkı bilgilendirici videoların AVM’lerde bulunan ekranlarda ve halka ulaşabilecek tüm mecralarda da yer alacağını, AVM’lere girişlerin daha kontrollü olacağını açıkladı. Toplantıda AVM’lerde ilk etapta çalışma süresi kısaltıldı. Daha önce 10.00 -22.00 saatleri arasında hizmet veren AVM’lerin saat 12.00 – 20.00 arasında hizmet vermesi karar bağlandı. Toplantıda ayrıca AVM’lerdeki çocuk oyun alanlarının kapatılıp dezenfekte edilmesi karar bağlandı.

ELEŞTİRİ YAĞdı

AVM’lerin 12.00-20.00 saatleri arasında açık kalması kararına sosyal medyadan bir çok kişi yaptığı paylaşımlarla tepkide bulundu. AVM’lerin hâlihazırda en yoğun saatlerinin 17.00-20.00 arası olduğunu söyleyen yurttaşlar, “Virüsle anlaşma mı yaptınız?” şeklinde paylaşımlarda bulunarak alınan karara tepki gösterdi.