AVM’leri açmak yangına körükle gitmek demek

AVM’leri açmak  yangına körükle gitmek demek
Kardiyoloji uzmanı Prof. Başer, Singapur, Çin ve Güney Kore’den kapalı ve klimalı ortamlarda hastalığın yayıldığına dair verilerin geldiğini söyleyerek AVM’lerin açılmaması gerektiğini savundu.Prof. Dr. Başer, yaptığı...

Kardiyoloji uzmanı Prof. Başer, Singapur, Çin ve Güney Kore’den kapalı ve klimalı ortamlarda hastalığın yayıldığına dair verilerin geldiğini söyleyerek AVM’lerin açılmaması gerektiğini savundu.

Prof. Dr. Başer, yaptığı paylaşımda The New York Times gazetesinde yer alan koronavirüs salgınını başarılı bir şekilde kontrol eden Singapur’da aylar sonra göçmen işçiler arasında görülen koronavirüs vakası dalgası haberini paylaştı.
Prof. Başer, Güney Kore’de çağrı merkezinde yayılan koronavirüse de değindi. Business Insider’da yer alan haberde, Güney Kore’de çağrı merkezinde bir kattaki işçilerin yüzde 44’ünün koronavirüs kaptığı, oturma grafiklerinin virüsün ofislerde kolayca yayıldığını ortaya koyduğu belirtildi.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, AVM’lerin açılışıyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Başer, “Singapur, Çin, Güney Kore gibi ülkelerden, kapalı ve klimalı ortamlarda hastalığın yayılımının arttığına dair yayınlar sürekli gelirken, AVM’lerin bu kadar hızlı ve ısrarla açılmak istenmesi yangına körükle gitmektir!” dedi
11 MAYIS – 1 HAZİRAN
Salgınla mücadele kapsamında kalabalığın yoğun olduğu yerlerden biri olan AVM’ler için kapatılma kararı verilmişti. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bilim kurulunun kararı ve gelen talepler doğrultusunda yakın zamanda AVM’lerin kademeli olarak 11 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerinde açılabileceğini ifade etmişti.
‘YAYINLAR VAR’
AVM’lerin açılışıyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bengi Başer, “Singapur, Çin, Güney Kore gibi ülkelerden, kapalı ve klimalı ortamlarda hastalığın yayılımının arttığına dair yayınlar sürekli gelirken, AVM’lerin bu kadar hızlı ve ısrarla açılmak istenmesi yangına körükle gitmektir!” dedi.