Avrupa dediniz, Orta Doğu’yu Türkiye’ye getirdiniz

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 12, 2022 / 07:32

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Bay Kriz” ifadelerini kullanan Akşener, bu hafta Türk lirasındaki değer kaybına ve enflasyon yükselişine karşı önlem alınmamasını eleştirdi.

“Konut sahipliği oranının düştüğünü, barınma sorununun hızla büyüdüğünü” belirten Akşener, “Konut kampanyası barınma krizini daha da derinleştirecek” dedi: “Bu çarpık sistemde, dar ve orta gelirli vatandaşlarımız ev sahibi olamaz. İki sebepten dolayı olamaz: Konut fiyatları daha da arttığı için ve finansmana erişimi olmadığı için olamaz. ‘Müjde’ diye ambalajlanmak istenen bu kampanya, kamu kaynaklarının, yine, yeni ve yeniden, inşaat sektörüne aktarılmasından ve servet transferinden başka bir şey değildir.”

Ardından göçmenlerle ilgili tartışmalara değinen Akşener, “20 yıl önce ‘Hak, hürriyet ve adalet için yola çıkıyoruz’ diyenler, zulüm ve istibdat yoluna acente oldular. 2002 yılının Kasım’ında ‘Milletimizi Avrupa’ ya götüreceğiz’ diye yola çıkanlar, 20 yılın sonunda giderayak Orta Doğu’yu memleketimize getirdiler. Bugün maalesef topraklarımız, AK Parti sayesinde bir göç koridoruna, bir göçmen deposuna dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı.

Akşener, göçmenlerin Türkiye’de kalışlarını caydıracak tedbirler alınması gerektiğini ve “Şam’da kim iktidarda olursa olsun, Suriye ile ilişkilerin yapıcı bir diyalog zeminine oturtulması gerektiğini” söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top