Avrupa Konseyi’nden Türk polisine İstanbul Sözleşmesi eğitimi

Avrupa Konseyi’nden Türk polisine İstanbul Sözleşmesi eğitimi
Avrupa Konseyi, İstanbul Sözleşmesi çerçevesinde polislere, kadına yönelik şiddet vakalarıyla ilgili eğitim verecek. Türkiye geçen yıl yoğun tepkilere rağmen Sözleşme’den çekilmişti.İnternet üzerinden sunulan eğitim programında...

Avrupa Konseyi, İstanbul Sözleşmesi çerçevesinde polislere, kadına yönelik şiddet vakalarıyla ilgili eğitim verecek. Türkiye geçen yıl yoğun tepkilere rağmen Sözleşme’den çekilmişti.

İnternet üzerinden sunulan eğitim programında polisler, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet vakalarında nasıl davranmaları gerektiği, bu tür vakalara hızlı ve etkin yanıt verilmesi, fail ve mağdurların nasıl sorgulanması gerektiği, etkin soruşturma önündeki cinsiyet kaynaklı engeller ve kadına yönelik şiddet türleri konusunda bilgilendirilecek.

Kurslarda, kadına yönelik şiddetin insan hakları boyutu ile şiddetin mağdurlar ve toplum üzerindeki etkileri konusunda polislerde farkındalığın artırılması hedefleniyor. Programda şiddet vakalarında sürecin mağdur odaklı bir şekilde ele alınması da öncelikler arasında yer alıyor.