Avrupa, Turkovac’ı da Sputnik’i de tanımadı

Avrupa, Turkovac’ı da Sputnik’i de tanımadı
Avrupa Birliği, bugünden itibaren seyahatlerde geçerli olacak kuralları açıkladı. Yeni uygulamaya göre,ikinci aşının üzerinden 270 gün geçenlerle Turkovac, Çin’li Sinovac’ın ürettiği CoronaVac ve Rus aşısı Sputnik V...

Avrupa Birliği, bugünden itibaren seyahatlerde geçerli olacak kuralları açıkladı. Yeni uygulamaya göre,ikinci aşının üzerinden 270 gün geçenlerle Turkovac, Çin’li Sinovac’ın ürettiği CoronaVac ve Rus aşısı Sputnik V olanlar aşı yapılmamış sayılacak.

Almanya, koronavirüsü atlatanların raporlarını sadece 3 ay geçerli sayacak. Güçlendirici aşı olmadan gidenler ve sınırda sorun çıkaranlar ülkeye alınmayabilecek. Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre, AB’ye girişte ve AB ülkeleri arasındaki serbest dolaşımda uygulanacak yeni “Koronavirüs seyahat kuralları” şöyle:

“İkinci aşının üzerinden 270 gün geçmişse, kişiler aşılanmamış sayılacak. Örneğin geçen yıl haziran ayında ikinci BioNTech aşısını olmuş kişinin “Aşı Pasaportu”nun geçerliliği, mart ayında bitecek. Hiç aşılanmamış sayılacak. Hiç aşı yaptırmamış olanlar ya da AB’nin tanıdığı aşılardan yaptırmayanlar, bu aşılardan güçlendiricileri yaptırmayanlardan ülkeye girişte “PCR testi ya da hızlı test” istenecek. Karantina uygulanacak. Vizeleri geciktirilebilecek. Testten kaçınanlar ya da şüpheli görülenler ülkeye alınmayabilecek.”