Avrupa’da 4 ülke rahat

Avrupa’da 4 ülke rahat
Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC), Avrupa’da yalnızca 4 ülkede salgının kritik seviyenin altında seyrettiğini açıkladı. Bu ülkeler Almanya, Finlandiya,Kıbrıs ve Norveç olarak sıralandı.Avrupa’da salgın ciddi...

Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (ECDC), Avrupa’da yalnızca 4 ülkede salgının kritik seviyenin altında seyrettiğini açıkladı. Bu ülkeler Almanya, Finlandiya,
Kıbrıs ve Norveç olarak sıralandı.

Avrupa’da salgın ciddi boyutlara ulaşırken, Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden yapılan açıklama son durumu gözler önüne serdi. Verilere göre, Avrupa’da yalnız 4 ülkede salgın, kritik yeni tip koronavirüs seviyesinin altında seyrediyor.
Kritik seviye olarak olarak belirtilen ölçüt, 7 günlük ortalamada 100 bin kişide 120 vaka üzerinden belirleniyor. Bu sınırın üzerinde olan ülkelerde, salgın riski ‘yüksek’ seviyede olarak ifade ediliyor. Son verilere göre 100 binde 18.4 ile Almanya, 15.5 ile Finlandiya, 14.6 ile Kıbrıs, 13.9 ile Norveç kritik sınırının altında seyrediyor.
ÜST SIRADAKİ ÜLKELER DE AÇIKLANDI
Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre aynı sınırda kritik seviyenin en üstünde olan ülkeler ise Çekya, Hollanda ve Fransa oldu.
‘KIRMIZI ÜLKE’ OLMAYA YAKINLAR
Öte yandan Avrupa’da dört ülkenin daha ‘kırmızı ülke’ olmaya çok yakın olduğu belirtildi. Bu ülkeler Romanya, Avusturya, Slovakya ve İrlanda olarak açıklandı.