Avrupa’da panik büyüyor: İkinci dalga başladı

Avrupa’da panik büyüyor: İkinci dalga başladı
Salgında dünya genelinde vaka sayısı 19 milyona yaklaşırken, Avrupa ikinci dalga paniği yaşıyor. Normalleşme sürecinin başlaması, işletmelerin açılması ve ekonominin canlandırılmasıyla birlikte Almanya, Fransa, İspanya,...

Salgında dünya genelinde vaka sayısı 19 milyona yaklaşırken, Avrupa ikinci dalga paniği yaşıyor. Normalleşme sürecinin başlaması, işletmelerin açılması ve ekonominin canlandırılmasıyla birlikte Almanya, Fransa, İspanya, Finlandiya, Yunanistan, Birleşik Krallık ve İtalya'da vaka sayıları son günlerde artışa geçti.

Salgının Avrupa’da en çok etkilediği ülkelerin başında gelen Fransa’da, son 1 hafta içerisinde her gün ortalama 1219 yeni vaka tespit edildi. İki hafta önce bu oranın 719 olduğu belirtilirken, Fransa’da bilim komitesi, “Durum şu an kontrol altında fakat çok kırılgan. Her an kontrolün elimizden kaydığı bir senaryoya geçiş yapabiliriz” açıklamasını yaptı.

‘SIĞ BİR DALGANIN İÇİNDEYİZ’

Almanya’da Doktorlar Birliği Başkanı Susanne Johna yaptığı açıklamada, “İkinci ve sığ bir dalganın içindeyiz” dedi. Bu hafta içerisinde günlük ortalama 730 yeni vaka tespit edildiği açıklanırken iki hafta önce bunun 460 olduğu kaydedildi.

İSPANYA’DA ÖNLEMLER ARTTI

Yasakların gevşetildiği İspanya’da vaka sayısının artmasıyla birlikte yetkililer harekete geçti. İspanya’nın turistik kenti Majorca’daki bir otelde çalışanların 10’unda korona tespit edilmesinin ardından kapanırken, hafta sonunda 8 bin 500’den fazla korona tespit edilmesiyle birlikte önlemler artırılmaya başlandı. İspanya’da başkent Madrid yakınlarındaki bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

‘RAHATLIK KABUL EDİLEMEZ’

Komşu Yunanistan’da da önlemlerin gevşetilmesi ve seyahat izninin kaldırılmasıyla birlikte vaka sayısı hızla arttı. Başbakan Kiriakos Miçotakis, “Daha kaç ay virüsle yaşamak zorunda kalacağımızı bilmiyoruz. Herhangi bir rahatlık kabul edilemez” dedi.

İSKOÇYA’DA RESTORANLAR KAPANDI

Birleşik Krallık’ta vaka sayısı hızla artarken, günlük ortalama 820 korona tespit edildi. Bu oranın geçen aylara göre çok daha yüksek olduğu kaydedildi. İskoçya’nın Aberdeen kentinde bar, cafe ve restoranlar kapatılırken, Manchester, Yorkshire ve Lancashire bölgesinde de sıkı önlemler alındı.