Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirecek, peki ya Türkler?

Avrupalılar kışı Türkiye’de geçirecek, peki ya Türkler?
Rusya Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle kendisine uygulanan tarihte görülmemiş yaptırımlara karşı enerji kartını açtı. Avrupa’ya gaz veren boru hattını süresiz devre dışı bırakan Rusya’nın bu adımı Avrupa’da...

Rusya Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle kendisine uygulanan tarihte görülmemiş yaptırımlara karşı enerji kartını açtı. Avrupa’ya gaz veren boru hattını süresiz devre dışı bırakan Rusya’nın bu adımı Avrupa’da tasarruf seferberliği ile karşılandı.

Birçok Avrupa ülkesi okullarda, devlet dairelerinde ısıtma, sokaklarda aydınlatma konusunda enerji sarfını azaltacak kararlar açıkladı.

Buna rağmen sorunun çözülmeyeceğini düşünenlerse kışı rahat geçirebilecekleri formüller üzerinde duruyor. Avrupa’da emeklilerin, paraları da çok değerli olduğu için kışı Türkiye’de geçirebileceklerine ilişkin iddialar var. Bu iddiaları Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut da sosyal medya hesabından bir uyarı ile dile getirdi.

Bulut “İlahi Adalet! Gazı kesilen AB vatandaşlarından en az 1 milyonu bu kışı Türkiye’de geçirmek için harekete geçti. İstanbul, İzmir, Antalya ve birçok ilde oteller kışı dolu geçireceği gibi ev alım ve kiralama için harekete geçtiler! Malınızı ucuza kaptırmayın. Muhtaçlar” paylaşımı yaptı.

Yiğit Bulut’un bu paylaşımına söz ettiği senaryo gerçekleştiğinde, “kiralayacak evi olmayan, turizmle uğraşmayan Türk vatandaşlarının durumu ne olacak” tepki geldi. Avrupa’dan gelecek talebin Türkiye’de zaten ağır olan yaşam koşullarını daha da ağırlaştırmasından duyulan kaygı paylaşıldı. Bulut tepkilere, “Ben sadece uyardım, nasıl istiyorsanız öyle yapın” diyerek yanıt verdi.