Avrupa’nın TÜİK’ini eleştirdi

Avrupa’nın TÜİK’ini eleştirdi
AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha ekonomideki güçlenmeyi görmek için yılbaşından sonrasına işaret etti. Türkiye’de resmi enflasyon yüzde 80. Ancak...

AKP genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan AKP lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha ekonomideki güçlenmeyi görmek için yılbaşından sonrasına işaret etti. Türkiye’de resmi enflasyon yüzde 80. Ancak Türkiye’de yaşayanların, AKP’liler dahil büyük çoğunluğu TÜİK’in enflasyon verilerine inanmazken Erdoğan, enflasyonu yüzde8-9’larda olan Batı’yı sahtekârlıkla suçladı, “Amerika’dan Avrupa’ya pek çok ülke, son 40 50 yılın en yüksek enflasyon oranları ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Bu ülkelerde yaşayan herkes yüzde 8-9 oranında açıklanan rakamlarla, gerçek enflasyon oranları arasındaki devasa farkı iyi biliyor” dedi.

“BATI DÜNYASINI KORKU SARDI” DEDİ
Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan diğer başlıklar şöyle:
“Rusya-Ukrayna savaşının olumsuz etkileri farklı alanlarda hissedilmeye başlandı. Kimileri rafları boşaltıyor, kimileri personelini çıkartıyor… Kış yaklaştıkça Batı dünyasını büyük korku sardı. Birileri de Antalya’ya gidin diye tavsiyede bulunuyor.”

BAŞKA BİR TÜRKİYE ANLATTI
Erdoğan, ekonomik durumu da anlatırken Avrupa’nın krizler yaşadığını ama Türkiye’de işlerin ne kadar iyi yürütüldüğünden bahsetti:
“Sanayi üretiminde, tarımda, turizmde, salgın öncesi dönemleri yakaladık… İhracatta her ay rekor kırıyoruz. Avrupa’da havalimanları kriz üstüne kriz yaşıyor, havacılık sektörümüz tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor. Enerjide attığımız stratejik adımların meyvelerini topluyoruz. Vatandaşlarımızı enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında yalnız bırakmıyoruz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek, tüm kesimlere destek olarak, işverenlerin yükünü hafifleterek, gençlere sağladığımız imkanları artırarak, devletimizin elindeki tüm araçları kullanarak milletimize sahip çıkıyoruz.”

AMA TÜRKİYE GERÇEKLERİ BAŞKA
Oysa Türkiye’de cari açık tarihi zirvelerde, döviz kurları tarihi zirvelerde, Türkiye yüksek enflasyon sarmalına girdi, Merkez Bankası’nın net rezervleri eksi 53 milyar dolar seviyesinde, iş dünyası finansman kredisi bulmakta zorlanıyor, insanlar umutsuzluktan iş aramıyor, genç işsizlik yaygın, yurt dışında çalışma başvurusu yapan doktor sayısı her geçen gün artıyor, ürettiğinin karşılığını alamadığı gibi zarar ettiği için çiftçi sayısı hızla azalıyor, Türkiye tarımda da ithalata bağımlı hale geliyor…

HEDEFTE CHP’Lİ BELEDİYELER VAR
AKP lideri ayrıca CHP’nin büyükşehir belediyelerini de “bir şey yapmamakla” suçladı, şunları söyledi:
“Düne kadar konut kıtlığından, yüksek kiradan dem vuranlar, siz ne yaptınız? 14 büyükşehir belediye başkanınız var, ne yaptınız? Ben de İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım… KİPTAŞ’ı kurdum, vatandaşımızı konut sahibi yaptım. Siz ne yaptınız? Yapamazsınız… Yapacağınız bir şey de yok… Sadece iftira, yalan, dolan… Projeye çamur atmaya kalktılar, çapsızlıklarını ikrar eden pek çok skandal beyana imza attılar. CHP ve şürekası ne hizmet ederler ne de hizmet edene izin verirler. Son 2 haftada yaşananlar bile bizimle, 6’lı masa denilen hilkat garibesi arasındaki vizyon ve ufuk farkını göstermeye yeterlidir. Türkiye’nin en büyük şansı, AK Parti ve Cumhur İttifakı varken, en büyük talihsizliği bu takoz muhalefetidir. İnşallah 2023 seçimleri ülkemizdeki pek çok dönüm noktası ile birlikte takoz siyasetinin de çöp sepetine atıldığı bir milat olacaktır.”

YILBAŞINDA GELİRLERİ CİDDİ ŞEKİLDE YÜKSELTME SÖZÜ VERDİ
AKP lideri Erdoğan akşam saatlerinde de Ankara’da Altındağ Kültür Sarayı’nda “Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı” programına katıldı.

Önceki konuşmasında Batı’yı gerçek enflasyonu gizlemekle suçlayan Erdoğan, Türkiye’de açlık sınırı altında kalan asgari ücret ile ilgili düzenleme sözü verdi, “Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız. Emin olun 2023’te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak.” dedi. Ayrıca “Sosyal desteklerde ölçümüzü yoksulluk olmaktan çıkararak, ihtiyaç ve hak temelli bir anlayışla ülkemizin imkanlarını her bir insanımızla paylaşacak kuşatıcı bir sistem kurduk.’’ iddiasında bulundu.