AVRUPA’YA DAMGA VURDUK

AVRUPA’YA DAMGA VURDUK
UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin dördüncü haftasına Türkiye takımları damga vurdu. Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Sivasspor galip geldi.UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz geceyi...

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin dördüncü haftasına Türkiye takımları damga vurdu. Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Sivasspor galip geldi.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimiz geceyi dörtte dörtle kapadı! Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor karşılaştıkları rakiplerini mağlup ederek hem önemli galibiyetler aldı hem de ülke puanı için kritik kazanımlar sağladı. Başakşehir ve Fenerbahçe gruplarından çıkmayı garantilerken Sivasspor liderliğe tırmandı; Trabzonspor ise Monaco'nun üzerine çıktı. Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'nde alınan sonuçların ardından Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında 4 basamak birden yükseldi.
Başekşehir, geçen hafta takıldığı Rigas Skola'yı evinde 3-0 mağlup etti. Grupta oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini elde eden İstanbul ekibi puanını 10'a yükseltti ve son 2 maç öncesinde liderliğini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, AEK Larnaka'yı deplasmanda 2-1 yendi. Bu galibiyetle puanını 10'a yükselten sarı-lacivertliler, gruptan çıkmayı garantiledi. Galibiyeti getiren golleri 18. dakikada Joao Pedro ve 80. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti.

Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiz olan Trabzonspor ise 22.00'de başlayan mücadelede Fransa'da 3-1 yenildiği Monaco'yu 4-0 mağlup ederek rövanşı almayı başardı. Trabzonspor'un 4-0'lık bu galibiyeti, Karadeniz ekibinin Avrupa kupalarında grup aşamasındaki en farklı galibiyeti oldu.

Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu dördüncü hafta maçında Kosova temsilcisi Ballkani'yi 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Kırmızı-beyazlılar bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltti ve liderle puan farkını eşitledi.