Avrupa’ya sarı kar yağdı

Avrupa’ya sarı kar yağdı
Avrupa’daki soğuk hava yaşamı durma noktasına getirirken Afrika’nın ince sarı çöl kumu bulutları, kara karıştı. Bu nedenle İspanya, Fransa, İsviçre Alpleri ve Almanya›nın Baden Württemberg Eyaleti’nde “sarı kar”...

Avrupa’daki soğuk hava yaşamı durma noktasına getirirken Afrika’nın ince sarı çöl kumu bulutları, kara karıştı. Bu nedenle İspanya, Fransa, İsviçre Alpleri ve Almanya›nın Baden Württemberg Eyaleti’nde “sarı kar” yağdı.
Sözcü’nün haberine göre, Sahra çölünden gelen kumlarla karışan karları görenler özellikle Almanya’da meteorolojiyi aradı. Meteorologlar, zaman zaman bu durumla karşılaşıldığını ve çok ender olarak bu kumların hava durumuna bağlı olarak Almanya’ya ulaştığını açıkladı.
Fransa’nın Lyon kentinin loş bir karanlığa büründüğü, yağan karın, İsviçre Alplerindeki gibi sarıya boyandığı görüldü. Sahra kumu, İspanya’yı da çok etkiledi ve sabahın erken saatlerinden itibaren birçok kentte, her yer sarı-kırmızı kumla kaplandı. Alicante, Mayorka, Valencia, Balear Adaları, Katalonya ve Aragon kum fırtınasından etkilendi.