Avukat Ezgi Güngördü: Aysel Tuğluk tahliye kararını dahi hatırlamıyor

Avukat Ezgi Güngördü: Aysel Tuğluk tahliye kararını dahi hatırlamıyor
Demans hastası tutuklu HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile görüşen avukatı Ezgi Güngördü, “Unutkanlığının günbegün arttığını gözlemleyebiliyoruz. Ben her hafta görmeye gidiyorum. Beni hatırlamıyor....

Demans hastası tutuklu HDP eski Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ile görüşen avukatı Ezgi Güngördü, “Unutkanlığının günbegün arttığını gözlemleyebiliyoruz. Ben her hafta görmeye gidiyorum. Beni hatırlamıyor. Adımı unutuyor” diyerek Tuğluk’un tahliye edildiğini dahi hatırlamadığını söyledi.

Kocaeli 1 No’lu F Tipi’nde Aralık 2016’dan beri tutuklu olan, bir süredir demans teşhisi konulması nedeniyle tahliyesi talep edilen eski HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk hakkında tahliye kararı verilmişti. Ancak Tuğluk başka bir dosya nedeniyle tahliye edilmedi. Evrensel’den Eylem Nazlıer’e konuşan Avukat Ezgi Güngördü, yeniden infaz erteleme için başvuru yapacaklarını söyledi. Güngördü, demans hastası Çevik Bir’in tahliye edilmesine dikkat çekerek “Kişiye göre hukuk uygulanıyor” eleştirisinde bulundu.