‘AVUKATA KÜLLÜK TAŞIYAN HAKİMLER VAR’

Yargı sistemini eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu,”Saray’dan, hatta Erdoğan’ın avukatlarından talimat alan savcı ve hakimler de var. Erdoğan’ın avukatları sigara küllüğü istediğinde, ayağa kalkıp getiren yargıçlar var” dedi.
Halk TV’de Şirin Payzın’ın gündeme dair sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu,
Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın düğününün ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaretini yorumladı. Kılıçdaroğlu, “Bir savcı evlenebilir, evliliği kutlanabilir. Ama bir savcı evlenip soluğu Saray’da alamaz. Cumhuriyet yalnızca savcıların unvanında kullanılır. Eğer Saray’ın savcısıysanız Cumhuriyet Savcısı ünvanını kullanmayacaksınız” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili bir soruya, “İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturup Türkiye’nin güvensiz olduğunu itiraf etmek enteresan bir şey” yanıtını veren Kılıçdaroğlu, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı bir karar üzerinden hedef alıyorsa zaten demokrasiyi içselleştirmediğini gösterir bu” yorumunu yaptı.
Selefi derneklerinin silahlandığını açıklayan Cübbeli Ahmet için savcılıkların devreye girmemesini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir kişi televizyonlara çıktı ve bir dini akımın silahlandığını ifade etti. Savcılığın daveti olursa bu bilgileri vereceğini söyledi. Bu ülkenin istihbaratı yok mu? Bu insanlar silahlanırken devlet neredeydi?” diye sordu.
Bütün yargıçların hukuka ve vicdana göre görev yapmalarını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hepsi böyle değil maalesef. Saray’dan, hatta Erdoğan’ın avukatlarından talimat alan savcı ve hakimler de var. Erdoğan’ın avukatları sigara küllüğü istediğinde, ayağa kalkıp getiren yargıçlar var” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top