Avukattan hakime: Bu harddisk sizi örgüt üyesi yapar

Avukattan hakime: Bu harddisk sizi örgüt üyesi yapar
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, derneğin üyeleri Barkın Timtik, Oya Aslan ve Özgür Yılmaz’ın tutuklu, 19 avukatın da tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşmasına dün devam edildi....

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, derneğin üyeleri Barkın Timtik, Oya Aslan ve Özgür Yılmaz’ın tutuklu, 19 avukatın da tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşmasına dün devam edildi. Silivri Cezaevi’ndeki duruşma salonunda görülen davada Cuma günü karar çıkması bekleniyor.
Dava, sanık avukatlarının savunmalarıyla sürüyor.

DW Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre davanın dünkü duruşmasında, savcılığın hazırladığı iddianamenin ana delillerinden “Hollanda/Belçika Belgeleri” adı verilen dijitallerle ilgili avukat Oğuzhan Topalkara’nın yaptığı savunma dikkat çekiciydi.

Topalkara, 1 Nisan 2004’te yapılan operasyonla ele geçirildiği belirtilen ancak 23 Kasım 2005’te üzerinde değişiklik yapıldığı ortaya çıkan, örgütsel dökümanlardan oluştuğu belirtilmesine rağmen içinde Kill Bill, Spiderman, Leon gibi popüler filmler yer alan dijitallerle ilgili sunumda, “mahkeme başkanının da örgüt üyesi olabileceğini, bunu iddia etmenin çok kolay olduğunu” anlatmaya çalıştı.

“Sizinle ilgili bir şeyler uydurdum”
Elindeki hard diski İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali İhsan Horasan’a gösteren Topalkara, “Ben bu hard diskin içine sizinle ilgili internette yer alan bilgileri toparlayarak koydum. Ama onunla yetinmedim, sizinle ilgili bir şeyler uydurdum. Sizin için tehlike buradan sonra başlıyor Sayın Başkan. Hakkımda bazı suçlamalardan bir dosya oluşturulabilir ve üst kata çıkarken gözaltına alınabilirim. Üzerimde de bu gördüğünüz hard disk bulunabilir. Bu hard disk örgütsel döküman olarak kayda alınacak. İçinde de sizinle ilgili uydurduğum şeyler var. Ben uydurmuş olabilirim ama örgüt üyeliği şüphesiyle gözaltına alınmam ve üzerimdem çıkan hard diskte isminizin yer alıyor olması sizi örgüt davasında sanık yapar” diyen Topalkara, söylediklerinin kurgudan ibaret olduğuna işaret etti.