Avustralyalı doktor, 7 senelik El Kaide esaretinin ardından serbest

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 19, 2023 / 11:27

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, 2016’da Burkina Faso’da El Kaide tarafından kaçırılan ve hapis tutulan 88 yaşındaki Dr. Kennett Elliott’un, serbest kaldığını ve durumun iyi olduğunu duyurdu.

Avustralyalı Dr. Kennett Elliott, 40 yıl boyunca sağlık kliniği işlettiği Burkina Faso’dan 2016 yılında eşi Jocelyn ile El Kaide militanları tarafından kaçırılmış, Jocelyn üç hafta sonra serbest bırakılmış ancak Dr. Elliott, hapiste tutulmaya devam edilmişti. Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, bugün Dr. Elliott’un serbest kaldığını ve durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Bakan Wong açıklamasında “Dr Kenneth Elliott’un Batı Afrika’da yedi yılı aşkın bir süre tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını bildirmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Dr Elliott güvende ve iyi, eşi Jocelyn ve çocukları ile yeniden bir araya geldi. Elliott ailesi gibi Avustralya Hükümeti de Dr. Elliott’un serbest bırakılması için yorulmadan çalıştı” ifadelerini kullandı.

Dr. Elliott’un ailesi ise 88 yaşındaki doktorun dinlenmeye ve gücünü toplamaya ihtiyacı olduğunu ifade edip “Avustralya Hükümetine ve serbest bırakılmasını sağlamak için zaman içinde dahil olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı. (DHA)

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top