AY-YILDIZLI DESTAN

AY-YILDIZLI DESTAN
A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki ikinci maçında Norveç’e deplasmanda fark attı: 3-0… Hollanda zaferiyle elemelere başlayan Milliler, Norveç karşısında da unutulmayacak bir destan yazdı.4'te...

A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki ikinci maçında Norveç’e deplasmanda fark attı: 3-0… Hollanda zaferiyle elemelere başlayan Milliler, Norveç karşısında da unutulmayacak bir destan yazdı.
4'te Ozan Tufan'ın golüyle öne geçen Şenol Güneş yönetimindeki Milli Takım, 28'de Çağlar Söyüncü ile farkı 2'ye çıkardı. Ozan 59'da muhteşem bir golle yeniden sahne aldı ve Milli Takımımız sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Grupta oynanan diğer maçlarda Karadağ, Cebelitarık'ı 4-1, Hollanda ise Letonya'yı 2-0 mağlup etti.
2'de 2 yapan ve G Grubu'na muhteşem başlayan Milli Takım, averajla liderlik koltuğuna oturdu. Ay Yıldızlılar, gruptaki 3. maçında 30 Mart Salı günü puansız Letonya'ya konuk olacak.

GOL | 4' Malaga'da golle başladık! Hakan Çalhanoğlu'nun pasına hareketlenen Yusuf Yazıcı, sol kanatta buluştuğu topu içeri çevirdi. Ajer'den seken topa gelişine sol ayağıyla vuran Ozan Tufan, ağları sarstı ve Milli Takımımız öne geçti.
GOL | 28' Mert Müldür'den pası alan Hakan Çalhanoğlu, sağ çaprazdan topu içeriye çevirmeye çalıştı, top Berg'den kornere çıktı. Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşuna çok iyi yükselen Çağlar Söyüncü, farkı 2'ye çıkardı.
GOL | 59' Ozan Tufan'dan muhteşem bir gol! Burak Yılmaz'la duvar pasına giren Hakan Çalhanoğlu, boş gördüğü Ozan'a pasını aktardı. Ceza sahası dışından muhteşem bir şut atan Ozan, Hansen'i çaresiz bıraktı ve Milli Takım farkı 3'e çıkardı.

SÜPER GOLCÜ OZAN

A Milli Futbol Takımımız, Norveç karşısında birinci ve üçüncü golünü atan Ozan Tufan böylece Ay-Yıldızlı forma altında 9. golüne imza atmış oldu. Bu sezon Fenerbahçe'de 10 gole katkı yapan 1995 doğumlu oyuncu kariyerinin en skorer dönemlerinden birini yaşıyor.

STAT: La Rosaleda
HAKEMLER: Alejandro Hernandez, Teodoro Sobrino, Raul Cabanero
NORVEÇ: Jarstein (Dk. 46 Hansen) - Ryerson (Dk. 68 Svensson), Ajer, Gregersen, Meling, Elyounoussi (Dk. 67 King), Midtsjö (Dk. 67 Thorstvedt), Berg, Odegaard, Haaland (Dk. 83 Thorsby), Sörloth
TÜRKİYE: Uğurcan Çakır - Mert Müldür, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan (Dk. 86 Ozan Kabak), Yusuf Yazıcı (Dk. 69 Caner Erkin), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 69 Taylan Antalyalı), Kenan Karaman (Dk. 72 Enes Ünal), Burak Yılmaz (Dk. 86 Halil Akbunar)
GOLLER: Dk. 4, Dk. 59 Ozan Tufan, Dk. 28 Çağlar Söyüncü (Türkiye)
SARI KARTLAR: Gregersen, Sörloth (Norveç) - Mert Müldür (Türkiye)

ÇAĞLAR’DAN RESMÎ SİFTAH

Çağlar Söyüncü, Haaland-Sörloth ikilisi ile mücadele ederken hücumda da katkı sağladı. Çağlar, takımının ikinci golünü attı ve böylece Ay-Yıldızlı forma altında ilk resmi golünü kaydetmiş oldu.
Çağlar Söyüncü, 2018 yılında Tunus ile oynanan özel karşılaşmada bir gol kaydetmişti

TARİHİ BAŞLANGIÇ

Grubun güçlü takımlarından Hollanda ve Norveç'i geçen Türkiye, böylece tarihinde ilk kez Dünya Kupası elemelerine 2'de 2 yaparak başladı.

2002 RUHU

Sosyal medyada övgü dolu paylaşımlar yapıldı. A Milli Takım'ın bu başarısı, 2002 yılında Dünya Kupası'nda üçüncü olan takıma benzetildi.