Ayasofya İmamı ve Cübbeli sevinçli

Ayasofya İmamı ve Cübbeli sevinçli
Ayasofya’nın Baş İmamı Mehmet Boynukalın ve Cübbeli Ahmet Hoca, tepkiye rağmen İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik sevinçlerini gizlemedi.Boynukalın, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı...

Ayasofya’nın Baş İmamı Mehmet Boynukalın ve Cübbeli Ahmet Hoca, tepkiye rağmen İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine yönelik sevinçlerini gizlemedi.

Boynukalın, "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye" dedi. Boynukalın, daha önce de laiklik ilkesinin Anayasa’dan çıkarılmasını talep etmişti.

Kadın cinayetleri ile ilgili olarak da açıklama yapan Boynukalın, “Cinayet cinayettir; cinsiyet değiştirmez; erkek, kadın, çocuk, büyük kimin başına gelirse gelsin ilkemiz: ‘Sizin için kısasta hayat vardır’ ilahi düsturudur. Sürekli ‘kadın cinayetleri’ vurgusu, kadını erkeğe düşman etmeye çalışan bir sloganik medya propagandasıdır” ifadelerini kullanmıştı.

“Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, fesih kararı için, “Dış güçlerin FETÖ vasıtasıyla sinsice kurdukları tertiplerden biri daha bozulmuştur” dedi.