Ayıp mı?

Ayıp mı?
Sosyal medyada başlayan “Help Turkey” etiketiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, yardım kampanyasını ‘sözde’ olarak nitelendirdi. Altun, “Türkiyemiz güçlüdür” dedi. Oysa Ukrayna,...

Sosyal medyada başlayan “Help Turkey” etiketiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, yardım kampanyasını ‘sözde’ olarak nitelendirdi. Altun, “Türkiyemiz güçlüdür” dedi. Oysa Ukrayna, Rusya, Azerbaycan, AB (İspanya ve Hırvatistan) Türkiye’ye uçak ve ekipman gönderdi yardım için. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlere teşekkür telefonları açtı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya’da valiliğin yardım kampanyasını hatırlatırken “Milletimiz cömerttir” dedi.
Önceki gece sosyal medyada açılan ve 2 milyon 440 bin tweet atılan “Help Turkey” (Türkiye’ye yardım et) etiketiyle ilgili paylaşım yapan Altun, “İyi niyetli her yardım ve katkı milli birlikteliğimizin gereğidir. Ancak bu akşam yurtdışından ve tek merkezden organize edilen sözde yardım kampanyası ideolojik saiklerle, devletimizi aciz göstermek, devlet-millet birlikteliğimizi zayıflatmak amacıyla başlatılmıştır” ifadelerini kullandı. Altun, “35 ilimizde 129 yangının 122’si kontrol altına alınmıştır. Türkiyemiz güçlüdür!” dedi. Altun mesajında “#StrongTürkiye” (Güçlü Türkiye) etiketini kullandı.
Altun’un paylaşımının ardından sosyal medya kullanıcıları tarafından “#WeDontNeedHelp” (Yardıma ihtiyacımız yok) etiketiyle paylaşımlar yapıldığı görüldü. Bu paylaşımlar ise 30 bini bulabildi.