Aykut Sözeri’ye veda

Aykut Sözeri’ye veda
Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra yabancı sanatçıların da sesi olan sanatçı Aykut Sözeri, 72 yaşında hayatını kaybetti. Sözeri, dün Ankara Yenimahalle Ahmet Efendi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka...

Tiyatro ve sinema oyunculuğunun yanı sıra yabancı sanatçıların da sesi olan sanatçı Aykut Sözeri, 72 yaşında hayatını kaybetti. Sözeri, dün Ankara Yenimahalle Ahmet Efendi Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro yüksek bölümünden mezun olan Sözeri, da öğrencilik yıllarında Devlet Tiyatrolarında oynamaya başladı. Konservatuvar yıllarında Cüneyt Gökçer, Mahir Canova, Bozkurt Kuruç gibi hocalardan dersler aldı.

Başta Ankara Devlet Tiyatrosu olmak üzere, Devlet Tiyatroları’nın farklı bölgelerinde, yönetmen, oyucu olarak çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarına emekli olduktan sonra da, “konuk sanatçı” olarak devam etti. TRT’de uzun yıllar Seslendirme sanatçısı olarak çalıştı. Yerli ve yabancı pek çok oyuncuyu seslendirdi. Türkiye pek çok ünlü oyuncuyu onun sesinden tanıdı.