AYM, Öğretmenlik Meslek Kanunu için sendika temsilcilerini dinleyecek

AYM, Öğretmenlik Meslek Kanunu için sendika temsilcilerini dinleyecek
Anayasa Mahkemesi (AYM), 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle CHP'nin başvurusunu, Genel Kurul gündemine aldı. Kanuna ilişkin iptal istemini esastan görüşen AYM, Milli Eğitim Bakanlığı...

Anayasa Mahkemesi (AYM), 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle CHP'nin başvurusunu, Genel Kurul gündemine aldı. Kanuna ilişkin iptal istemini esastan görüşen AYM, Milli Eğitim Bakanlığı ile en yüksek üyeye sahip üç sendikanın açıklamalarını sözlü olarak dinlemeye karar verdi. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Bakanlığın ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra belirlenecek bir günde kanunun iptal istemini esastan görüşerek karara bağlayacak.

SENDİKA YÖNETİCİLERİ TERS KELEPÇEYLE GÖZALTINA ALINDI
Davayı dün esastan görüşen Anayasa Mahkemesi’nin önünde ‘meslek nöbeti’ tutma girişimine, polis sert şekilde müdahale etti. Sendika yöneticilerinin etrafında kalkanlarla çember oluşturulurken, gazetecilerin müdahaleyi görüntülemesi engellendi. Eğitim-İş ve Eğitim Sen yöneticileri gözaltına alınırken, açıklama yapmalarına bile izin verilmedi. Sendika yöneticilerinin darp edilerek ve ters kelepçeyle gözaltına alındığını belirten Eğitim-İş, “Bugün Türkiye için bir utanç günüdür” açıklamasını yaptı.