AYM’den Cumhur İttifakı liderlerini kızdıracak karar: Yassıada projesi anayasaya aykırı

Son Güncellenme Tarihi: Mart 24, 2023 / 07:12

Anayasa Mahkemesi (AYM), AKP’nin Yassıada’da “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” projesini denetimden kaçırarak yaptırabilmek için kanuna 2013 yılında eklediği maddeyi iptal etti. AYM, iptal kararını Danıştay Altıncı Dairesi’nin itirazı üzerine verdi.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, AYM tarafından yapılan incelemede daha önce Sivriada’yla ilgili benzer durumda alınan karara atıf yapılarak, kuralın benzer biçimde Anayasa’ya aykırı olduğu tespit edildi. Anayasa Mahkemesi neticede şu hükmü kurdu:
“Kanuna 2013 yılında eklenen düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğuna ve İPTALİNE 16 Şubat 2023 tarihinde OYBİRLİĞİYLE karar verildi.”



ERDOĞAN VE BAHÇELİ BİRLİKTE AÇTI
2015 yılında çalışmalara başlanan adadaki çalışmalar 2020 yılında tamamlandı. AKP Lideri Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli açılışı yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOBB, GTİ işbirliğiyle yap-işlet-devret modeliyle gerçekletirildi ve MESA tarafından 5 yılda tamamlandı. Adada 125 odalı otel, 30 bungalov, 600 kişilik Adnan Menderes Kongre Merkezi, cami ve kütüphane yer alıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top