AYM’YE gideceğiz

AYM’YE gideceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP’nin sunduğu ve kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen yasa teklifine tepki gösterdi; “Anayasa’da der ki basın hürdür sansür edilemez. Ama getirilen düzenleme...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP’nin sunduğu ve kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen yasa teklifine tepki gösterdi; “Anayasa’da der ki basın hürdür sansür edilemez. Ama getirilen düzenleme sansür uygulaması. Bu teklif bu şekliyle yasalaşırsa parlamentoda da mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da alacağız Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz, iyi bir gerekçeyle bunun demokrasiye aykırı olduğunu, düşünceyi ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu, yürütme organının denetlenmesine engel olduğunu, dolayısıyla yürütme organının yolsuzluklarının kamuoyu tarafından bilinmesi için basının özgür olması gerektiğini detaylarıyla ifade edeceğiz” diye konuştu.

Öte yandan CHP lideri, Muğla’da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının “haksız tahrik” gerekçesiyle 23 yıla indirilmesine tepki gösterdi; “Hangi vicdan, ahlak kabul eder bunu! Kadınlara yönelik yapılan bütün haksızlıkların karşısında beraber olmak zorundayız. Bu mücadeleyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Türkiye’deki Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülmesinin ardından yaşananları hatırlattı; Suudi Arabistan Prensi Selman’ın Ankara’ya yapacağı ziyarete dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, “TC devletinin başındaki kişi cinayet emrini veren katille kucaklaşacak. Onun için AK Parti’ye geçmişte oy vermiş ama bugün vicdanını sorgulayan bütün kardeşlerimde bütün ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, bu ülkenin itibarını koruyan biziz. O yüzden kardeşlerime sesleniyorum artık dur demenin zamanı” diyerek sandık çağrısı yaptı.