AYM’YE ŞANTAJ YAPILIYOR

AYM’YE ŞANTAJ YAPILIYOR
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, kapatma davasına ilişkin erteleme taleplerini değerlendirecek olan Anayasa Mahkemesi’ne yönelik sözlerinin, “şantaj ve tehdit” olduğunu söyledi.Partisinin...

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin, kapatma davasına ilişkin erteleme taleplerini değerlendirecek olan Anayasa Mahkemesi’ne yönelik sözlerinin, “şantaj ve tehdit” olduğunu söyledi.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Sancar, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, “Bu kez iktidarın atı alıp Üsküdar’ı geçmesi o kadar kolay olmayacak. Atı da Üsküdar’ın yolunu da bulamayacaklar” dedi. Bahçeli’nin “HDP’nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi’nin davayı sulandırması doğru değildir” sözlerine yanıt veren Sancar, şöyle konuştu:
“AYM’ye talimatlar gönderiyor. Bırakın talimatları AYM’yi tehdit ediyor, açık ve net bir şekilde şantaj yapıyor. Artık anayasa diye bir şey kalmadı. Apaçık bir şekilde Anayasa’yı ihlal etme bırakın ihlal etmeyi ayaklar altına alma konusunda en ufak bir çekinceleri yok. Çünkü kurtuluşları hukuksuzluktadır, zorbalıktadır. Öyle biliyorlar. Bu sadece MHP’nin söylemi olarak anlaşılmamalıdır. Bu iktidarın politikasıdır. Bu rejimin politikasıdır.”

Muhalefet “Bu kadar açık anayasa ihlalleri bu zorbalık ve tehdit politikası karşısında sessiz kalamazsınız” diye seslenen Sancar, “ Biz anahtar partiyiz diyoruz onlar kilit diyor. Tonlarca kilit getirseniz hepsini açarız biz” dedi.