AYM’ye tehdit gibi uyarı

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 7, 2021 / 06:46

MHP lideri Devlet Bahçeli, grup konuşmasında İçişleri Bakanı Soylu’ya desteğini gösterirken HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında “hak ihlali” kararı veren AYM’ye ise sert çıktı. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Söz konusu karanlık şahsın, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı ile kişi hürriyeti hakkının ihlal edildiğine AYM karar vermiştir. Yani milletvekilliğine dönüş yolu açılmıştır. Ne zamandan beri hainin hakkı oluyormuş. Hiç kimse bugünkü sıfatlarına güvenip de yanlışa ortak olmamalıdır. Volkan olsalar bile sonları elbette bir avuç küldür. Hukuk kararını versin, sonucu ne olursa olsun biz de saygılı duyalım ancak hiç kimse bölücülerin hak ihlaline maruz kaldıklarını iddia etmesin.”
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’ye gelen dokunulmazlıkların kaldırılması fezlekeleriyle alakalı olarak “Gazi Meclis, kanun kaçaklarının meskeni olamaz” dedi. Bahçeli, ana muhalefete lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Dolandırıcı Tosuncuk nasıl bedel ödeyecekse Kılıçdaroğlu da ödesin. Dokunulmazlığın kaldırılmasında karar sürecini kendisi başlatmalıdır. Söz veriyorum, ilk kez CHP’ye destek vereceğiz” diyerek seslendi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top