AYM’yi terör örgütünün arka bahçesi ilan etti

Son Güncellenme Tarihi: Mart 12, 2023 / 02:50

Türkiye seçim sürecine resmen girerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de dünkü hedefinde Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Millet İttifakı vardı. Partisinin Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya gelen Bahçeli, HDP’nin Hazine yardımı hesabına konulan blokeyi kaldıran ve sözlü savunma tarihini 11 Nisan’a erteleyen AYM için ağır hakaretler sıraladı. Bahçeli şu ifadeleri kullandı: “Adı yüksek, aidiyeti ve ahlakı düşük olan bu mahkeme HDP’ye Hazine’nin kasasını açmıştır. Anayasa Mahkemesi, bölücü terör örgütünün arka bahçesidir. AYM’nin statüsü, kuruluş ve yargılama esasları kökten değiştirilmeli, hainlere zeytin dalı uzatan mevcut yapısı tasfiye edilmelidir. Bu üyelerin yerinde Kandil’den üç beş terörist olsaydı aynı karar çıkmayacak mıydı?”
“Teröristlere Hazine yardımının kapaklarını açan kararı rezalet ve melanet olarak tanımlıyoruz” diyen Bahçeli, “Şayet HDP kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmayı planlıyorsa tavsiyem odur ki Anayasa Mahkemesi Başkanı arayıp da bulamayacakları özelliklere sahiptir” ifadelerini kullandı.
NEZAKET ÇAĞRISI YAPTI AMA…
Bahçeli, bir yandan partilere “kampanya dönemini sakin, sağduyulu, kutuplaşmalardan uzak, demokratik nezaketle geçirilmesi” mesajı verirken diğer yandan Millet İttifakı’nı da ağır sözlerle hedef aldı. Bahçeli “Zillet ittifakı krizdir, kaostur, kangrendir, karamsarlık siyasetidir” dedi. Bahçeli, seçim döneminde siyasi partilere üç kat fazla ödenen Hazine yardımının deprem bölgesine aktarılması gerektiğini söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top