Aynı Savcı, Prof. Şengör’ün peşinde

Aynı Savcı, Prof. Şengör’ün peşinde
Prof. Dr. Celal Şengör hakkında, 23 Mayıs'ta katıldığı programda kullandığı sözler nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.Şengör, "şüpheli"...

Prof. Dr. Celal Şengör hakkında, 23 Mayıs'ta katıldığı programda kullandığı sözler nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Şengör, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Şengör'ün önümüzdeki günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'na giderek ifadesini vermesi bekleniyor.

Celal Şengör, 23 Mayıs’ta katıldığı Habertürk yayınında, “İbrahim diye bir adamın yaşadığını malum değil. Bütün bu söylenen kişiler tarihte yok. Bizim bugün İbrahimi dinler dediğimiz işte Musevilik, Hristiyanlık, arkasından İslam. Yani Museviliğe bakıyorsun Musa peygamber diyorlar, o adamı da tarih bilmiyor. Yok öyle bir isim. Musevilerin kitabında bir Mısır’dan çıkış vardır meşhur. Yok öyle bir olay. Yani incelendi, yayınlandı” demişti.

Gülşen’i tutuklamaya sevk eden savcı Şengör’ü ifadeye çağırdı
Avukat Celal Ülgen sosyal medya hesabından, “Pazartesi günü Celal Şengör hocam ile Çağlayan’da olacağız” açıklaması yaptı. Şengör’ü ifadeye çağıran savcı ise Şarkıcı Gülşen’i konserde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk.