Ayrılıkçı bölgelerde can korkusuyla referandum

Ayrılıkçı bölgelerde can korkusuyla referandum
Ukrayna’da, Rusya’nın işgal ettiği 4 bölgede, silahların gölgesinde, can korkusu altında referandum yapılıyor.Batı ülkeleri bugün sona erecek referandumun, Moskova’nın bu bölgeleri ilhak etmek için bahane olarak kullanacağı...

Ukrayna’da, Rusya’nın işgal ettiği 4 bölgede, silahların gölgesinde, can korkusu altında referandum yapılıyor.

Batı ülkeleri bugün sona erecek referandumun, Moskova’nın bu bölgeleri ilhak etmek için bahane olarak kullanacağı uyarısında bulunurken, Kiev yönetimi ise Rusya’nın zorla insanlara oy kullandırdığına dikkat çekiyor.


Rusya’nın parçası olup olmamak için Herson, Zaporijya, Donetsk ve Luhansk’da yapılan referandumla ilgili açıklama yapan Ukrayna’nın Luhansk bölgesi valisi Serhiy Gayday, Rus destekli yetkililerin güvenlik görevlilerinin eşliğinde kapı kapı dolaşarak insanları oy vermeye zorladığını söyledi. Reuters’in aktardığına göre Gayday ‘doğru oy kullanmayan ya da oy kullanmayı reddeden vatandaşların isimlerinin silindiğini’ dile getirdi.

Ukraynalı vali, “Bir kadın elinde karaoke mikrofonuna benzeyen bir şeyle sokakta yürüyor ve herkese referanduma katılmalarını söylüyor. İşgal güçlerinin temsilcileri ellerinde oy sandıklarıyla apartman apartman dolaşıyor. Bu gizli bir oylama değil mi?” açıklamasını yaptı.