Ayşe Kulin’in ‘Adı Aylin’i tiyatro severlerle buluşuyor

Son Güncellenme Tarihi: Şubat 4, 2022 / 15:10

Yazar Ayşe Kulin’in, 100’ün üzerinde baskı yapan ve 80’e yakın ülkede yayınlanan en başarılı romanlarından “Adı Aylin”, okurlarından sonra şimdi de tiyatro seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.

Aylin Devrimel Radomisli Cates’in, prenseslikten Amerikan ordusuna katılmasına uzanan gerçek hayat hikayesi ve hala gizemini koruyan ölümünü anlatan “Adı Aylin”, To Be House Of Production yapımcılığında ve Turkcell’in iletişim sponsorluğunda 16 Şubat Çarşamba akşamı Zorlu PSM’de prömiyerini yapacak.

Hikayesi ile buluştuğu herkesi etkileyen esere adını veren Aylin karakterine, Tuba Ünsal hayat verecek. Oyunun kadrosunda Aylin Aslım, Özgürcan Çevik, Selen Domaç, Ece Yüksel, Hande Subaşı, Ali Yoğurtçuoğlu, Gökçen Gökçebağ, Korhan Başaran, Kağan Uluca ve Sedat Can Güvenç gibi tecrübeli isimler yer alıyor.

Yönetmen koltuğunda Doğu Yaşar Akal’ın oturduğu ve oyunculara sahnede 12 kişilik bir dans ekibinin de eşlik edeceği “Adı Aylin”de, ekibin dans koreografisinin altında, eserin oyuncu kadrosunda da yer alan New York’un ünlü koreografı ve Company RAu’nun artistik direktörü Korhan Başaran’ın imzası bulunuyor.

Sahnede kullanılan dijital perdenin, uluslararası alandaki başarılarıyla da dikkat çeken sanatçı Seçkin Pirim tarafından tasarlandığı “Adı Aylin”de, seyirciler salona adım attığı andan itibaren Aylin’in dünyasının farkını hissetme imkânı bulacak.

Ünlü caz sanatçısı İlhan Erşahin ve Barcelona’da yaşayan başarılı müzik grubu Oceanvs Orientalis’in Antalya’nın Kaş ilçesindeki antik kentte kurulan özel bir stüdyoda canlı olarak kaydettiği müzikler, seyirciye görselliğin yanı sıra kulağa da hitap eden unutulmayacak bir deneyim vaat ediyor. Ayşe Kulin’in yanı sıra Kalben, Göksel, Aylin Aslım tarafından kaleme alınan şarkı sözlerinin yine Aylin Aslım, Göksel gibi farklı müzik tarzlarında kendini ispatlamış isimlerin seslendireceği şarkılar da Aylin’in dünyasının fonundan seyirciye seslenecek.

“Adı Aylin” oyununun biletlerine, www.passo.com.tr üzerinden ulaşılabiliyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top