“Aysel Tuğluk bırakılsın” çağrısı

“Aysel Tuğluk bırakılsın” çağrısı
Beş yıldır Kandıra F Tipi Hapishanesinde tutuklu olan ve demans rahatsızlığı bulunan eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması için çağrılar sürüyor.22 Mart 2021 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde...

Beş yıldır Kandıra F Tipi Hapishanesinde tutuklu olan ve demans rahatsızlığı bulunan eski HDP milletvekili Aysel Tuğluk’un serbest bırakılması için çağrılar sürüyor.

22 Mart 2021 tarihinde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde beş ayrı uzman hekimin muayene ettiği Tuğluk’a kalıcı hafıza kaybı anlamına gelen demans teşhisi konuldu. BBC Türkçe’ye konuşan Avukat Reyhan Yalçındağ, yasal mevzuata göre tedavisi olanaksız olan ve tek başına cezaevinde yaşamını idame ettiremeyecek bir mahpusun cezasının infazının ertelenmesinin zorunlu olmasına rağmen, ‘muhalif politik mahpuslar için siyasi kararlar verildiğini’ savundu.
Yalçındağ, “Adli Tıp Kurumu eliyle bir hukuksuzluk yaşanıyor. ATK, siyasi iktidarın bakış açısıyla konuya yaklaşmakta ve bu sebeple sadece Tuğluk için değil, cezaevinde uzun yıllardır ölümcül hastalıkları olanlar için de yerel hastanelerin adli tıp kurullarının raporlarının tam zıddı raporlar vermektedir” dedi.