Ayvalık’ta festival başlıyor

Ayvalık’ta festival başlıyor
1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA), yaz müzik festivallerinin...

1998 yılında Prof. Filiz Ali öncülüğünde kurulan ve 24 yıldır düzenlediği uzmanlık sınıflarıyla yüzlerce genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunan Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA), yaz müzik festivallerinin sekizincisi, bu yıl 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Bu yılki festivalde, AIMA’nın çeyrek asır boyunca Türkiye sanat yaşamına yaptığı katkıları öne çıkarmak için AIMA mezunlarının ve eğitmenlerinin çoğunlukta olduğu bir program hazırlandı. Festival, Sabancı Vakfı’nın ana destekçiliğinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ayvalık Belediyesi destekleri ile Ayvalık Kültür ve Sanat Vakfı (AKSV) tarafından düzenlenecek.

Gelecek nesiller için değer yaratacak toplumsal yatırımlarını klasik müzik ve spor alanlarında yapan Allianz Türkiye, Türkiye’nin köklü sanat yayıncılarından Milliyet Sanat Dergisi ve Türkiye’nin önemli markalarından Pınar’ın konser sponsoru olarak yer aldığı organizasyonda altı farklı konser izlenebilecek.

Festivalin açılış konserinde, dünyaca ünlü İsrailli keman virtüözü Prof. Hagai Shaham ve MSGSÜ Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı Başkanı Prof. Pelin Halkacı Akın yer alacak.