Az miting, çok buluşma; hedef ‘gri bölge’

Az miting, çok buluşma; hedef ‘gri bölge’
Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan edilmesinin ardından gözler seçim kampanyası sürecine çevrildi. Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre ‘tarafsızlık’...

Millet İttifakı’nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan edilmesinin ardından gözler seçim kampanyası sürecine çevrildi. Diken’den Altan Sancar’ın haberine göre ‘tarafsızlık’ vurgusuyla seçmenin karşısına çıkacak olan Kılıçdaroğlu’nun daha az miting, daha çok buluşma düzenlemesi bekleniyor. ‘Gri bölge’de duran seçmenler ve iktidara oy vermeye yakın seçmenler hedeflenecek. ‘Gri bölge’den kastedilen, bugüne kadar iktidarın daha fazla oy aldığı ama şu an itibariyle kararsız görünen seçmen grupları.

KARADENİZ’DE İMAMOĞLU, İÇ ANADOLU’DA YAVAŞ
İttifaktaki altı partinin liderinin bazı kentlerde birlikte mitingler düzenlemesi üzerine de çalışılıyor. ‘Şehrin sosyolojik yapısına göre’ programı uygun görünen lider Kılıçdaroğlu’yla mitinge çıkacak. Halktv’nin haberine göre Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine Karadeniz’de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; İç Anadolu’da da ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın katılacak. Kampanyasını deprem bölgesinden başlatacak olan Kılıçdaroğlu finali de yine deprem bölgesinde yapmayı planlıyor.

Kılıçdaroğlu: Çankaya Köşkü’ne çıkacağız

Millet İttifakı’nın 13. cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçildiğinde çalışmalarını nereden yürüteceği, nerede oturacağı sorusuna, “Çankaya Köşkü’ne çıkacağız” yanıtını verdi. Habertürk yazarı Bülent Aydemir’e konuşan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ne olacağı konusunda da, “Onun için bir formül, bir çözüm buluruz. Onu zamanı geldiğinde düşünürüz” dedi.

“AYRIŞTIRICI DEĞİL, BİRLEŞTİRİCİ DİL”
Aydemir, “Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi kucaklayacak, kuşatacak ve bütün kesimleri mümkün olan en yüksek seviyede birleştirecek, bir politika izleyecek. Bu nedenle kampanyasında da ayrıştırıcı değil, birleştirici bir dil öne çıkacak” ifadesini kullandı.