Azerbaycan’dan Ermenistan’a çağrı: Ateşkese uyun

Azerbaycan’dan Ermenistan’a çağrı: Ateşkese uyun
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 12 Eylül’den itibaren Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’a yönelik başlattığı askeri provokasyona son vermesini ve ateşkese uyulması çağrısında bulundu. Açıklamada, şunlar...

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, 12 Eylül’den itibaren Ermenistan Silahlı Kuvvetleri’nin Azerbaycan’a yönelik başlattığı askeri provokasyona son vermesini ve ateşkese uyulması çağrısında bulundu. Açıklamada, şunlar vurgulandı:
“Azerbaycan tarafı, uluslararası insani hukuka ve hümanizme bağlı kalarak ülkemizin toprak bütünlüğüne karşı provokasyon yapan Ermeni askerlerinin cenazelerini tek taraflı olarak Ermeni tarafına teslim etmeye hazır olduğunu beyan etmiş ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi konuyla ilgili olarak bilgilendirilmiştir. Böyle bir durumda provokatif eylemlerinden vazgeçmemesi ve Azerbaycan mevzilerini topçu silahlarla ateş altına alması, Ermenistan’ın bölgedeki durumun daha da gerginleşmesinden yana olduğunu göstermektedir. Ermenistan’ı yıkıcı faaliyetlerinden kaçınmaya ve insani ateşkese uymaya çağırıyoruz. Bölgede barış ancak uluslararası hukuka ciddi bir şekilde uyulmasıyla sağlanabilir.”

Ermenistan çatışmalarda 105 askerinin öldüğünü, Azerbaycan ise çatışmalar nedeniyle 50 askerinin şehit olduğunu duyurmuştu.