‘Baba’ göndermeli karşılama

‘Baba’ göndermeli karşılama
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’nin Bozkurt ilçesinde çiftçilere ucuz elektrik sağlamak üzere güneş enerjisi santrali kurulduğunu ve açılışı yaptıklarını belirterek, "Ana hedefimiz Türkiye'nin 81 ilinde...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’nin Bozkurt ilçesinde çiftçilere ucuz elektrik sağlamak üzere güneş enerjisi santrali kurulduğunu ve açılışı yaptıklarını belirterek, "Ana hedefimiz Türkiye'nin 81 ilinde çiftçilere elektriği ücretsiz vermek. Bunu yapacağız. Hiç endişe etmeyin. Ne söyledik? Geliyor gelmekte olan ve geleceğiz" dedi. Kılıçdaroğlu, Merkezefendi, Serinhisar, Babadağ ve Honaz belediyelerinin projelerine ilişkin düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Bereketler Toplantı Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, CHP'li belediye başkanlarının hizmet sunarken ayrım yapmadığını, görev yaptığı belediyelerde vatandaşların hangi kimlikten, yaşam tarzından olursa olsun ayrımcılığa uğramadığını söyledi.

TÜRKİYE YENİ SAYFA AÇACAK

Kentlerin beton ormanına dönüşmemesi ve harcadıkları her kuruşun hesabını vermeleri konusunda CHP'li belediye başkanlarına talimat verdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Türkiye yeni bir sayfa açacak. Tüm yolsuzluklara kapalı, her harcamanın halka ithaf edildiği güzel bir Türkiye'yi inşa edeceğiz" diye konuştu.

"ALTI LİDER BİR ARADAYIZ"

Hangi görüşten olursa olsun kimseyi ayırmayacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Altı lider bir aradayız. Hedef demokrasi, hedef insan hakları, hedef yargı bağımsızlığı, hedef çocuklarımızın daha iyi bir eğitim gördüğü bir Türkiye. Hedef dış politikada saygınlık, saygınlığı olan bir Türkiye. Hedef üreten bir Türkiye, üreten alın teri döken bir Türkiye. Hedef beşli çetelerin, uyuşturucu baronlarının olmadığı, at koşturmadığı bir Türkiye. Bunu yapacağız."

"5 AY SONRA FARKLI BİR TÜRKİYE"

Seçimlerin yaklaştığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Önümüzdeki süreçte göreceksiniz, az kaldı. 5 ay sonra farklı bir Türkiye göreceksiniz. Özgüveni yüksek olan bir Türkiye göreceksiniz. Karnı tok, araştıran, soru soran çocuklarınızı yetiştireceksiniz. Onlara daha güzel bir eğitim ve daha güzel bir Türkiye bırakacağız ve inşa edeceğiz. Temel hedefimiz bu. Belediye başkanlarımız bunu yapıyorsa bir de koskoca devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bütçesini düşünün."

“YOL AYRIMINDAYIZ, ATATÜRK’ÜN YOLUNA GİRMEK ZORUNDAYIZ”

Vatandaştan sandığa gittiğinde elini vicdanına koyarak oy vermesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Türkiye geldiği yerde bir yol ayrımındadır. O yol ayrımını Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği ana eksene oturtmak zorundayız. O ana eksene oturttuğumuzda Türkiye'nin önünde hiçbir güç kalmayacaktır. Beraber üreteceğiz, beraber çalışacağız, beraber alın teri dökeceğiz. Yani tasada ve kıvançta beraber olacağız."

Kimsenin elektrik, su, doğal gazı kesilmeyecek

CHP lideri Denizli’de kadınlarla da buluştu. Kılıçdaroğlu, Denizlili kadınlara, “Allah nasip eder iktidar olduğumuzda göreceksiniz, hiçbir ailenin ne elektriği ne suyu ne doğal gazı… Asla kesilmeyecek” diyerek söz verdi. CHP lideri, kadınlara şöyle seslendi:

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’de Kadın Buluşmasında Denizlili kadınlar ile bir araya geldi. (Fotoğraf: Alp Eren Kaya)

“Siz bir aileyi nasıl kışın ortasında soğuğa mahkûm edebilirsiniz. Su, ısınmak, okula gitmek, sosyal devletten; yoksulsam yardım almak haktır. Bunun insanın onurunu koruyacak şekilde olması lazım. Beyler saltanat sürecek. Ellerini kollarını sallayarak gezecekler. Ama binlerce anne, çocuğuna doğru düzgün yiyecek veremeyecek, besleyemeyecek. Temel faktör şudur; bir siyasetçi iktidar olduğunda mal ve mülk peşinde koşuyorsa halkını koruyamaz, malını ve mülkünü korur. O nedenle bir siyasetçi iktidardayken mal ve mülk sahibi olmamalıdır. Olamaz da zaten. Halkı için engelliler için iş bulamayanlar için çalışacak.”

Af sözü: Vatandaş temiz başlangıç yapacak

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından da dikkat çeken bir af açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

 “6 ay sonra geniş kapsamlı afların gündemimizde olduğu doğrudur. Bunlardan bazıları; ehliyet afları, sicil ve borç afları, eğitim ve denklik afları, Bağkur tescil afları vs. Liste uzun. Cumhuriyetin İkinci Yüzyılına vatandaş ticari ve mesleki olarak temiz bir başlangıç yapacak.”